παρεκκλήσι του Οσίου Παΐσιου
Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας σφραγίζει παρεκκλήσι του Αγίου Παΐσιου

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει με ανακοίνωσή της ότι το Παρεκκλήσιο του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου του αγιορείτου, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, σφραγίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρουπόλεως, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 598/2020 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των ιδιοκτητών του Παρεκκλησίου επειδή το «άνοιξαν» σε δημόσια λατρεία ενώ ήταν ιδιωτικός ναός, ο οποίος, σύμφωνα με τον νόμο (τις διατάξεις των άρθρων 1 και 6, παρ. 1 του Α.Ν. 200/1940, καθώς και την διάταξη του άρθρου 13 του υπ’ αριθμ. 8/1979 Κανονισμού), έπρεπε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πνευματικές ανάγκες της οικογένειάς τους.

Επίσης, το ΣτΕ έκρινε ότι ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως υποχρεούται από τον νόμο με «ιδιαίτερη νομική υποχρέωση και δεσμία αρμοδιότητα» να σφραγίσει το Παρεκκλήσιο εφόσον αυτό πανθομολογουμένως ετέθη σε δημόσια λατρεία.

Βάσει, λοιπόν, της Αποφάσεως 598/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσέλευση και η είσοδος πιστών στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου απαγορεύεται και για τον λόγο αυτό θα παραμένει κλειστό, καθότι εμπίπτει στη Νομοθεσία περί ιδιωτικών Παρεκκλησίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ