Εκκλησία

Νέα ντιρεκτίβα στις εκκλησίες για τον κορονοϊό: Απαγορεύονται οι ψαλμωδίες!

Την 1η Ιουλίου, η Καλιφόρνια κυκλοφόρησε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που υπογραμμίζουν τον υποτιθέμενο κίνδυνο σε οίκους λατρείας: "η πρόσκληση σε ένα εκκλησιαστικό περιβάλλον πολλαπλών διαφορετικών ατόμων για την άσκηση προσωπικής πίστης ενέχει έναν σχετικά υψηλότερο κίνδυνο για ευρεία μετάδοση του ιού COVID-19 και μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα ποσοστά μόλυνσης, νοσηλείας και θανάτου. "

Μια νέα διάταξη από τις κατευθυντήριες γραμμές καθορίζει ότι το «τραγούδι και η ψαλμωδία» διακινδυνεύουν την εξάπλωση του κορονοϊού: Οι χώροι λατρείας πρέπει συνεπώς να διακόψουν τις δραστηριότητες τραγουδιού και ψαλμωδίας.

Η καθοδήγηση αναγκάζει επίσης τους οίκους λατρείας να «περιορίσουν την εσωτερική είσοδο στο 25% της χωρητικότητας των κτιρίων ή το πολύ στους 100 παρευρισκόμενους», ενώ «η εξωτερική παρουσία θα πρέπει να περιορίζεται φυσικά μέσω της εφαρμογής αυστηρών μέτρων φυσικής απόστασης».

«Αναγνωρίζουμε ότι το τραγούδι είναι μια πρόκληση», δήλωσε ο Jason Batt, διευθύνων σύμβουλος του Capital Christian Center.

Το ζουμί όμως είναι αλλού!! Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προωθούν τα αντι-εκκλησίαστικά μέτρα και ειδικά την διακοπή των ψαλμωδιών εδώ και αρκετό καιρό. Στις αρχές Ιουνίου, οι New York Times δημοσίευσαν ένα σχετικό άρθρο ιδιαίτερα επιθετικό: "Φανταστείτε τη σκηνή: Βρίσκεστε στην εκκλησία, τραγουδώντας έναν ύμνο και ο ήχος είναι τόσο χαρούμενος που γυρίζετε, χαμογελάτε, κοιτάζοντας γύρω. Παρατηρείτε ένα σταγονίδιο που έρχεται από το στόμα του ατόμου που βρίσκεται δίπλα σας: Ένα ιδιαίτερα μεγάλο σταγονίδιο σχηματίζει τόξο προς το πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά, και στη συνέχεια προσγειώνεται, ακριβώς στο λαιμό του".

Το τραγούδι στην εκκλησία υπήρξε ένα μακροχρόνιο σημείο διαμάχης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κι άλλα ΜΜΕ έχουν αναφερθεί στο θέμα όπως το Atlantic αλλά και η εφημερίδα Los Angeles Times.

Οι χρήστες του Twitter απάντησαν στις νέες ειδήσεις με σκεπτικισμό: «Αλλά μπορείς να ουρλιάξεις… μπροστά στους αστυνομικούς και τους συντηρητικούς… δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί», είπε ένας, ενώ άλλοι σημείωσαν: "Ενώ τα μπαρ, οι παραλίες και οι αμπελώνες κλείνουν, ο αμπελώνας του Κυβερνήτη μας, το Οινοποιείο PlumpJack Estate είναι ανοιχτό και δέχεται κρατήσεις. Υποθέτω ότι οι κανόνες COVID-19 δεν ισχύουν για το Gavin Newsome"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ