Εκκλησία

Συνάντηση Ελπιδοφόρου - Ερντογάν: Η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης

Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής πριν αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη.

Οι προοπτικές για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η αναγκαιότητα της αναστήλωσης του Ορφανοτροφείου  της Πριγκήπου, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν στις μειονότητες σε Ελλάδα και Τουρκία ήταν τα τρία ζητήματα που συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συναντήθηκε εκτάκτως αργά χθες το βράδυ με τον Ερντογάν, στο ξενοδοχείο  Cipriani του Μανχάτταν. Σύμφωνα με πληροφορίες  τη συνάντηση ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος και έγινε λίγο πριν αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη για να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο στενός του συνεργάτης του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται