Εκκλησία

Καταπέλτης το Μακεδονικό Κόμμα κατά Βαρθολομαίου: Μια Μακεδονία, όπως ένας Οικουμενικός Πατριάρχης -Θέλουν διαμελισμό της Ελλάδας, αρπαγή της Μακεδονίας και διάλυση του Αγίου Όρους!

Εκεί που η Ελλαδική Εκκλησία σιωπά εκκωφαντικά, οι πατριωτικές φωνές ξεσπούν! Στην ανάλυσή μας χθες για το αιφνιδιαστικό άνοιγμα στο θέμα της αυτοκεφαλίας των σχισματικών των Σκοπίων μετά την επίσκεψη του Πάπα στην χώρα και την αμερικανική “περατζάδα” στα Βαλκάνια υπογραμμίζαμε την απάθεια της διοικούσας Ελλαδικής Εκκλησίας. 

Σε αντίθεση λοιπόν με τους Ιεράρχες, που όταν πρόκειται για το μισθολόγιο και παρόμοια θέματα εξανίστανται, αλλά όταν πρόκειται για τα εθνικά θέματα μόνο μεμονωμένα αντιδρούν, το Μακεδονικό κόμμα απέστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα σε υψηλούς τόνους!

Καταρχάς στηλιτεύουν το γεγονός πως στο πατριαρχικό ανακοινωθέν “ατυχώς αναφέρεται η ονομασία των Σκοπίων σαν "Βόρεια Μακεδονία", με την αυθαίρετη δηλαδή, αντεθνική, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική ονομασία της Κυβέρνησης των Αθέων της Ελλάδας".

Κατόπιν κάνει μια ιστορική αναφορά στο Μακεδονικό ζήτημα και υπογραμμίζει πως "χιλιάδες Έλληνες έδωσαν την ζωή τους μένοντας πιστοί στο Πατριαρχείο (Πατριαρχικοί) και στον Ορθόδοξο Ελληνισμό, χωρίς να λυγίσουν σε φρικτά βασανιστήρια, κολάσεις τύπου ISIS και τρομοκρατία απέραντη! Χωρίς να καταδεχτούν να υπογράψουν την παράδοση της Μακεδονίας, του Ονόματος, της Ιστορίας και της ψυχής τους! Φωνάζοντας το μεγάλο, το πελώριο των Ελλήνων ΟΧΙ!"

Με βάση αυτά χαρακτηρίζει “ατυχέστατη" την ανακοίνωση του Πατριαρχείου η οποία "διαγράφει μεμιάς τον Μακεδονικό Αγώνα, τα εθνικά και θρησκευτικά μας δίκαια, το αίμα των παλικαριών, των Δεσποτών, των Ιερέων και να κλονίζει την Πίστη των σημερινών Ελλήνων στο Φανάρι και την Εκκλησία μας".

Σημειώνει δε πως ο Άγιος Παΐσιος, είχε πει πως είναι ευλογημένος ο αγώνας για την Μακεδονία! "Και αυτός ο αγώνας δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείπεται από την ίδια την μάνα της Μακεδονίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως!"

Και η επιστολή συνεχίζει:

“Παναγιώτατε,

όχι μόνον ολόκληρος ο απανταχού Ελληνισμός, όχι μόνον ο Ουρανός, όχι μόνον οι Τάφοι, αλλά και αυτοί όλοι οι 22 εν ενεργεία Μητροπολίτες της Μακεδονία μας, σας παρακάλεσαν πρόσφατα με κοινή ανακοίνωσή τους, να μην υποπέσετε σε τέτοιο μέγα σφάλμα απογοητεύοντας τους πάντες και τα πάντα.

Θυμίζουμε δε, ότι κατ΄εξοχήν πλαστογράφος θα είναι ο Αντίχριστος, παραχαράκτης και σφετεριστής της Αλήθειας και του ίδιου του Κυρίου και Θεού μας. Θα προσπαθήσει να υφαρπάξει το Όνομα, την Εκκλησία και το Ποίμνιό Του, χρησιμοποιώντας πλαστά το όνομα του Χριστού! Το ίδιο κάνουν και τα Σκόπια! Μην το δεχθείτε. Το Όνομα "Μακεδονία" στρέφεται ολοκάθαρα κατά της βόρειας Ελλάδας και των εκεί Μητροπόλεών σας! Κατά της Ορθοδοξίας! Μην ανοίξετε την πόρτα στους "λύκους"! Πίσω τους βρίσκονται ξένες και αντίθεες δυνάμεις, που θέλουν τον διαμελισμό της Ελλάδας, την αρπαγή της Μακεδονίας και την διάλυση του Αγίου Όρους!Ο Θεός δεν βάζει την υπογραφή Του σε τέτοια απάτη! Είναι δυνατόν να την βάλετε εσείς;

Θέλουμε να ελπίζουμε πως όχι! Θέλουμε να ελπίζουμε πως ο Βαρθολομαίος δεν θα γονατίσει μπροστά στο ψέμα και την απάτη ή τις πιέσεις! Πως θα παραμείνει αετός περήφανος, που θα τον υποδέχεται με ευγνωμοσύνη πάντα η μία και μόνη Μακεδονία!"

Με νόημα μάλιστα τονίζει πως “όπως υπάρχει ένα Οικουμενικό Πατριαρχείο, ένας Οικουμενικός Πατριάρχης, μία Κωνσταντινούπολη, ένα Φανάρι, έτσι υπάρχει και μία μόνον ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και καμία άλλη!"

Για την δε Σχισματική "Εκκλησία των Σκοπίων", αναφέρει πως αποκόπηκε από το Πατριαρχείο Σερβίας και δεν είναι παρά η Βυζαντινή "Αρχιεπισκοπή Αχρίδας", γεμάτη τότε Ορθόδοξο Ελληνισμό, με 300.000 εναπομείναντες Έλληνες τώρα και τον καταδιωκόμενο, μαρτυρικό Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη και εκατοντάδες Εκκλησίες, Μοναστήρια και Εικόνες.

Βάσει της επιστολής η "Εκκλησία" αυτή μπορεί να αναγνωριστεί σαν "Αρχιεπισκοπή Αχρίδας", μόνον εάν αναγνωρίσει στην πράξη τα συγκεκριμένα χωρία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης και των Αγίων Πατέρων, ως και του Αγίου Παϊσίου, που διαλαλούν την Ελληνικότητα και Μοναδικότητα της Μακεδονίας! Μόνον δηλαδή εάν αρνηθεί ρητά το ψευδό όνομα "Μακεδονία" για την χώρα και το "Μακεδόνες" για το ποίμνιό της, το οποίο επέβαλε ο άθεος Κομμουνισμός! Αλλιώς θα βρίσκεται μόνιμα σε πλάνη, αίρεση και σχίσμα!

"Τότε, πρώτοι εμείς οι αληθινοί Μακεδόνες, οι Έλληνες, θα τους αγκαλιάσουμε αδελφικά και παλικαρίσια, για να δουν όλοι τι φιλότιμο και καρδιά έχει ο Ορθόδοξος λαός μας! Μα το ψέμα, τον δόλο, την απάτη, την πλαστογραφία, τον σφετερισμό δεν τα δεχόμαστε!" αναφέρεται.

Στην συνέχεια παραθέτει ένα ντοκουμέντο: Μητροπολίτης των Σκοπίων, παρουσία του "Αρχιεπισκόπου Στεφάνου" πλένει με κρασί τη σαρκοφάγο του Γκότσε Ντέλτσεφ, πάνω στην οποία έχει τοποθετηθεί ο διαμελιστικός Χάρτης αρπαγής της Μακεδονίας μας.

Επισημαίνει μάλσιτα πως , ο νυν αυτοαποκαλούμενος "Αρχιεπίσκοπος Μακεδονίας" Στέφανος, πρωταγωνιστεί όπως και οι Μητροπολίτες του στην όξυνση και διατήρηση του Ψευτο"μακεδονισμού" και στις εορτές της Ψευδοεπανάστασης του Ίλιντεν και τα μνημόσυνα του Αρχικομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ και άλλων διωκτών του Ελληνισμού, "ευλογώντας" την αρπαγή της Μακεδονίας μας! Δηλαδή τον διαμελισμό της Ελλάδας, με όχημα το όνομα "Μακεδονία"

Τέλος οι Μακεδόνες δηλώνουν σίγουροι πως η θλιβερή κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξει γρήγορα και θα αναλάβουν ορθόδοξες και υγιείς δυνάμεις και πως η Συμφωνία των Πρεσπών και η ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" θα ακυρωθούν πανηγυρικά!

"Μην βιαστείτε. Μην σας παρασύρουν. Μην στιγματιστείτε, μόνον εσείς, μέσα σε όλη την υπέλαμπρη ιστορία της Ορθοδοξίας και της Αγίας του Γένους υμών Κωνσταντινουπόλεως!

Παρακαλούμε ανακαλέστε άμεσα την ατυχή ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" και χρησιμοποιείστε έναν από τους όρους "Πρώην Νότια Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας", "Δημοκρατία των Σκοπίων", "βόρεια γείτονα της Ελλάδας" κλπ, όπου δεν θα περιέχεται το ελληνικό όνομα "Μακεδονία"" καταλήγει καλώντας τον κ. Βαρθολομαίο να μην απογοητεύσει το Ορθόδοξο ποίμνιό του.

"Μην αφήσετε ανοιχτή την "Κερκόπορτα" της Πόλης, ενώ εμείς φυλούμε άγρυπνα τα Κάστρα της Μακεδονίας της μίας και μόνης, τα Κάστρα τα άπαρτα της Ορθόδοξης ψυχής της Ελλάδας!"

.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ