Εκκλησία

Μαχαίρωσαν μοναχό στο Halloween

Ένας μοναχός της μονής του Αγίου Ιωάννη στο Μαντόν της Καλιφόρνια, ο π. Ιωάννης Rozmanov, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού μαχαιρώθηκε από έναν επισκέπτη το πρωινό της ημέρας του Halloween.

Ο π. Ιωάννης αφιερώθκε στο μοναχισμό στην μονή του Αγίου Ιωάννη για σχεδόν 20 χρόνια, έχοντας ζήσει εκεί περισσότερο από κάθε άλλο μοναχό στην παρούσα αδελφότητα.

Ο τραυματισμένος μοναχός είχε την ευλογία να γνωρίζει τον άγιο για τον οποίο ονομάστηκε το μοναστήρι του 'Αγ. Ιωάννης του Σαν Φρανσίσκο", υπηρετώντας ως παιδί στο ναό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιτιθέμενος, Μιχαήλ Πιένκο, ήταν μεθυσμένος όταν επιτέθηκε στον π. Ιωάννη περίπου στις 2:20 π.μ. χθες το πρωί.

Κάποιος πρόλαβε να καλέσει το 911, προειδοποιώντας ότι ο δράστης ήταν μεθυσμένος και κουβαλούσε ένα μαχαίρι, και περίπου μισή ώρα αργότερα οι αρχές έλαβαν μια δεύτερη κλήση λέγοντας πως ο π. Ιωάννης είχε μαχαιρωθεί. Το θύμα ήταν στο μπάνιο όταν ο μεθυσμένος επισκέπτης τον μαχαίρωσε δύο φορές "χωρίς πρόκληση", λένε οι μάρτυρες σαν σκηνη΄από το θρίλερ "Ψυχώ".

Ο π. Ιωάννης κατάφερε παρά την κατάστασή του να μεταβεί σε γειτονικό σπίτι για βοήθεια, από όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία. Η κατάστασή του είναι ακόμα άγνωστη.

Ο Pijenko συνελήφθη ως ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας και κρατείται υπό εγγύηση 500.000 δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ