Εκκλησία

Πατριαρχική προσωπολατρεία, αχαρακτήριστος υπερβολικός ευσεβισμός ή κάτι χειρότερο; Εκκλησία με πορτραίτα εν ζωή Πατριαρχών (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε "βωμό του οικουμενισμού" μετέτρεψαν εκκλησία με πορτραίτα εν ζωή Πατριαρχών

Την πλέον αλγεινή εντύπωση προκαλεί εκκλησία στο Ροστόβ, σε μια άκρως ευαίσθητη λόγω των γεωπολιτικών αλλά και εκκλησιαστικών συγκρούσεων ρωσική περιοχή στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου στην μία πλευρά της πρόσοψής της απεικονίζονται εν ζωή Πατριάρχες!

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απεικονίζεται να κρατάει τον Σταυρό και το σκήπτρο του, ενώ οι υπόλοιποι μόνο τα σκήπτρα τους. Και οι υπόλοιποι σε αυτήν την περίεργη έμπνευση είναι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Απουσιάζει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάπας πάσης Αφρικής Θεόδωρος που ο πατριαρχικός θώκος που κατέχει είναι στις κορυφές της Ιεραρχίας των Ορθοδόξων προκαθημένων, αλλά ενδεχομένως να έρθει και η σειρά του..
Στην δεξιά πλευρά της κορυφής του ναού υπάρχουν ακόμη....κενές θέσεις! Και μάλιστα στην πρόσοψη αυτού.
Κάποιοι αντιδρώντες στα οικουμενιστικά ανοίγματα της συντριπτικής πλειονότητας των Ορθόδοξων Πατριαρχών ανησυχούν μήπως δουν στα κενά σημεία τον Πάπα Φραγκίσκο!

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την Εκκλησία “βωμό του οικουμενισμού” αλλά και κάποιοι που το πάνε παραπέρα...

Παρομοιάζουν την εκκλησία αυτή με τον Σταυρό του Κυρίου που στα αριστερά είχε τον αμετανόητο ληστή. Αριστερά στον εν λόγω ναό είναι οι απεικονίσεις των Πατριαρχών...

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=1PGqGOCWDlo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ