Εκκλησία

Βροντάει η “αγία ανυπακοή” και τρέμουν οι οικουμενιστές! Πανστρατιά ενάντια στο διωγμό του Μητροπολίτη Φλωρίνης σε μοναχούς - Τι είπε ο π. Θεόδωρος Ζήσης για την αποτείχιση (Βίντεο)

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη μητρόπολη Φλώρινας για τον Μητροπολίτη Θεόκλητο, νέο διώκτη των μοναχών! Ο κ. Θεόκλητος σε μια άκρως άστοχη απόφαση έδειξε πως τρέμει την “αγία ανυπακοή”, όπως και άλλοι ομοϊδεάτες του Ιεράρχες, και διώχνει τον υπερήλικα και ασθενή κτήτορα της Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου και διώκει την αδελφότητα.

Η εν λόγω Ιερά Μονή, σύμφωνα με τον 15ο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, έπαυσε το μνημόσυνο και την κοινωνία του, μη αναγνωρίζοντάς τον έτσι ως Ορθόδοξο Μητροπολίτη Φλωρίνης, και αυτός γνωστοποίησε στην Ιερά Μονή ένα έγγραφο με το οποίο παύει από τις πνευματικές θέσεις τους τον Ηγούμενο, Γέροντα Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Καραβά, και τα δύο μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου.

Χθες Κυριακή πήρε την απάντησή του από τον Γέροντα Μάξιμο:

“Έυχομαι να μου κόψουν και το χέρι και την γλώσσα να μοιάσω περισσότερο στον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή” είπε ο Γέρων.

Δείτε εδώ την ομιλία του:

https://www.youtube.com/watch?v=O-th46e-Ydk

Παρών και ο π. Θεόδωρος Ζήσης.

Στην ομιλία του ο π. Θεόδωρος εξήγησε γιατί οι μοναχοί διώκονται άδικα και γιατί οι λόγοι που επικαλείται η Μητρόπολη δεν συνάδουν με τους Ιερούς κανόνες της Εκκλησίας. Μίλησε δε για την αποτείχιση και την Εκκλησία.

Δείτε εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=S2xGaf9wabc

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ