Εκκλησία

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου για μέτρα ασφάλειας στο Ναυάγιο

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, (ΙΜΖ) σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γκρεμνών, αποφάσισαν και προχώρησαν στην λήψη προληπτικών μέτρων ασφάλειας, στην περιοχή-πλάτωμα, άνωθεν του Ναυαγίου.

Συγκεκριμένα:
α Τοποθέτηση πινακίδων προειδοποίησης και απομάκρυνσης των τουριστών και επισκεπτών από τα επικίνδυνα σημεία, οι οποίοι θα κινούνται πλέον, εκτός πινακίδων, μόνο με δική τους ατομική ευθύνη.

β. Καθημερινή φύλαξη της περιοχής (10.00- 18.00) και ενημέρωση των επισκεπτών από υπάλληλο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Γκρεμνών και
γ. Διανομή φυλλαδίου οδηγιών ασφαλείας για τους ξεναγούς, τους οδηγούς των λεωφορείων και τους επισκέπτες της περιοχής.

«Παρά ταύτα, τόσο η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, όσο και η Διοικούσα Επιτροπή της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Γκρεμνών, δηλώνουν με παρρησία ότι θα ακούσουν με προσοχή, θα αξιολογήσουν και θα συζητήσουν με απώτερο σκοπό την υλοποίηση κάθε σοβαρής, κρυστάλλινης και ξεκάθαρης πρότασης συνεργασίας, η οποία θα είναι απαλλαγμένη από μικροπολιτικές ή άλλες μεθοδεύσεις, που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες από την Περιφέρεια, τον Δήμο Ζακύνθου και τους Φορείς του τόπου, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αξιοποίηση, ευπρέπεια και ασφάλεια της περιοχής του Ναυαγίου», επισημαίνει η ΙΜΖ.

Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, «αισθάνεται»-όπως προσθέτει-«την ανάγκη να υπενθυμίσει σε όλους τους«φίλους του Ναυαγίου», ότι η περιοχή δεν αξιοποιήθηκε λόγω των εμποδίων που έθεταν κάθε φορά τοπικοί φορείς και υπηρεσίες, τα δε ατυχήματα στην περιοχή εμφανίστηκαν μόνο μετά την εγκληματική ενέργεια καταστροφής της εξέδρας που υπήρχε εκεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ