Αθλητισμός

Φοβερή πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Wimbledon: Σημείωσε την πρώτη της νίκη

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια απέκλεισε με 6-4, 6-4 την Ρωσίδα Άννα Μπλίνκοβα στον 1ο γύρο και στην 9η παρουσία της στο Wimbledon. 

Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη σε Grand Slam μετά το Wimbledon 2024 αφού είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο στο US Open 2024 και στο Australian Open και Roland Garros 2025. 

Η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει στον 2ο γύρο με τη νικήτρια του αγώνα της Ριμπάκινα με την Αβανεσιάν. 

Ο αγώνας 

H Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε φανταστικά το παιχνίδι και με μπρέικ έφτασε στο 2-0. Η Μπλίνκοβα πήρε πίσω το μπρέικ για το 2-1 αλλά η Ελληνίδα απάντησε με νέο μπρέικ (3-1). 

Η Ρωσίδα μείωσε σε 5-3 και πήρε πίσω και το 2ο μπρέικ για το 5-4. Η Σάκκαρη είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 10ο γκέιμ αλλά το έσβησε η Μπλίνκοβα. 

Ακολούθησε και 3η ευκαιρία αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να κλείσει το σετ! Το έκανε όμως και την 4η! Με μπρέικ έφτασε στο 6-4 και πήρε το σετ! 

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη έσβησε μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ και προηγήθηκε 2-1. Στο 6ο γκέιμ είχε διπλό μπρέικ πόιντ και το έκανε για το 4-2. 

H Mπλίνκοβα πήρε πίσω το μπρέικ για το 4-3 και με το σερβίς της ισοφάρισε σε 4-4. Η Σάκκαρη έκανε μπρέικ και με το σερβίς της πήρε το παιχνίδι! 

H κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε 5/10 μπρέικ πόιντ και η αντίπαλός της είχε 3/4. Οι winners ήταν 16-11 για την Σάκκαρη και τα αβίαστα λάθη 23-17 για την Μπλίνκοβα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συναγερμός στο Κίεβο! Ο ρωσικός στρατός προσπερνά τελείως την Κονσταντίνοβκα και κατευθύνεται με φόρα προς την κεντρική Ουκρανία -Δείτε χάρτες

Με αιφνιδιαστικές και γρήγορες κινήσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται δεξιά και αριστερά της Κονσταντίνοβκα