Αθλητισμός

Ισπανία: Ο βασιλιάς έχρισε μαρκήσιο τον τενίστα Ράφα Ναδάλ

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ΄ της Ισπανίας απένειμε σήμερα (19/6) στον Ράφα Ναδάλ τον τίτλο του μαρκησίου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στο έθνος μέσω της αθλητικής του παρουσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του βασιλικού οίκου.

Ο Ναδάλ, 22 φορές πρωταθλητής Grand Slam που αποσύρθηκε πέρυσι, ήταν μεταξύ των έξι ατόμων που τιμήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών για την 10η επέτειο του Φίλιππου ΣΤ’ στο θρόνο.

Άλλοι που τους απονεμήθηκαν τέτοιοι τίτλοι ήταν η τραγουδίστρια ποπ-ροκ Λουθ Κασάλ και η παραολυμπιονίκης κολυμβήτρια Τερέσα Περάλες.

«Αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για την Ισπανία και μόνιμο σημείο αναφοράς για αξίες που θα πρέπει να εμπνέουν την κοινωνία μας», ανέφερε το παλάτι.

Ο πρώην νούμερο ένα στον κόσμο Ναδάλ, 39 ετών, θα φέρει τον τίτλο του Μαρκησίου του Γιέβαντ ντε Μαγιόρκα, του νησιού όπου γεννήθηκε και ζει. Ο τίτλος μπορεί να κληρονομηθεί από τους απογόνους του.

Ο Ναδάλ, ο οποίος κέρδισε το Rollan Garros 14 φορές-αριθμό ρεκόρ-, τιμήθηκε τον περασμένο μήνα στο γαλλικό Open με ένα μόνιμο αποτύπωμα στο κεντρικό γήπεδο.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Netanyahu
Μέση Ανατολή 0

Προειδοποίηση Μπίμπι σε Ερντογάν: Ισραηλινά μαχητικά διέλυσαν την αεροπορική βάση της «νέας» Συρίας 70 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα

Ηχηρό ράπισμα του Ισραήλ στην Τουρκία. Οκτώ ισραηλινοί πύραυλοι ισοπέδωσαν στρατιωτική βάση στη Συρία, αμέσως μετά την...