Αθλητισμός
Ενημερώθηκε στις:

Μουντιάλ 2030: Το υφυπ. Αθλητισμού διαψεύδει ότι η Ελλάδα κατέθεσε υποψηφιότητα μαζί με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο

Νωρίτερα, ΜΜΕ του εξωτερικού έγραφαν ότι «η Ελλάδα μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο υπέβαλαν υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2030»

Νεότερη ενημέρωση 

Λίγα λεπτά μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Μαρόκου (στο πλευρό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας) για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου 2030, προέκυψε έντονη φημολογία, που εμφάνιζε την Ελλάδα μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο να έχουν καταθέσει επίσης τη δική τους πρόταση στη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ωστόσο την συγκεκριμένη εξέλιξη διέψευσαν κατηγορηματικά κύκλοι του Υφυπουργείου Αθλητισμού καθώς όπως τόνισαν με νόημα: «... δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030. Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης».

Η σχετική φημολογία είχε αρχίσει να αναπτύσσεται για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο, με την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση να έρχεται στις αρχές Φεβρουαρίου δια στόματος του Υφυπουργού Αθλητισμού. Κι αυτό είχε συμβεί γιατί ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε σπεύσει να διαψεύσει δημοσίευμα του Politico που έκανε λόγο για «εξαγορά» της Ελλάδας από την Σαουδική Αραβία, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν επαφές για την ανάληψη της διοργάνωσης.

«Το δημοσίευμα του Politico, περί "εξαγοράς" της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών & της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας» ανέφερε τότε στην ανάρτησή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Το πότε (και αν) θα πάρει επίσημη μορφή η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θα το μάθουμε σύντομα (ούτως ή άλλως η επιλογή θα γίνει το 2024), αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο επίσημες υποψηφιότητες που και πάλι έχουν να κάνουν με συνδιοργάνωση. Η πρώτη αφορά τις Ισπανία, Πορτογαλία και το Μαρόκο (που πήρε τη θέση της Ουκρανίας η οποία είχε αρχικά ήταν μαζί με τις δύο χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου) και η δεύτερη την κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Ουρουγουάης, Παραγουάης, Χιλής.

Αρχική ενημέρωση

Αν και επισήμως από τη FIFA δεν έχει προκύψει καμία ενημέρωση, οι πληροφορίες από τη Ρουάντα, όπου φιλοξενήθηκε το κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αναφέρουν ότι η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2030 απέκτησε και επίσημη μορφή.

Η σχετική φημολογία είχε αρχίσει να αναπτύσσεται τον περασμένο Οκτώβριο, με την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση να έρχεται στις αρχές Φεβρουαρίου δια στόματος του Υφυπουργού Αθλητισμού. Τότε ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε σπεύσει να διαψεύσει δημοσίευμα του Politico που έκανε λόγο για «εξαγορά» της Ελλάδας από την Σαουδική Αραβία, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν επαφές για την ανάληψη της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το δημοσίευμα του Politico, περί "εξαγοράς" της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών & της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού κι όπως αποδεικνύεται οι επαφές των τριών χωρών απέδωσαν καρπούς με την επίσημη κατάθεση του αιτήματος ανάληψη της διοργάνωσης.

Από κει και πέρα υπάρχουν άλλες δύο υποψηφιότητες που και πάλι έχουν να κάνουν με συνδιοργάνωση. Η πρώτη αφορά τις Ισπανία, Πορτογαλία και το Μαρόκο (που πήρε τη θέση της Ουκρανίας η οποία είχε αρχικά ήταν μαζί με τις δύο χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου) και η δεύτερη την κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Ουρουγουάης, Παραγουάης, Χιλής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...