Αθλητισμός

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα είναι το πιο ακριβό από ποτέ

Όπως δείχνει ξεκάθαρα αυτό το infographic από τον Martin Armstrong της Statista, το Κατάρ έχει συγκεντρώσει αστρονομικό κόστος περίπου 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αντίθετα, το κόστος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία, για παράδειγμα, φαίνεται σχεδόν ασήμαντο στα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το κόστος που σχετίζεται με τα νέα γήπεδα στο Κατάρ είναι μόνο της τάξης των 6,5 έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια που προτάθηκαν αρχικά, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών είναι το κόστος υποδομής που αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου Κατάρ 2030. Αυτά περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός κέντρου καινοτομίας με ξενοδοχεία, ένα εξελιγμένο δίκτυο μετρό, στάδια και αεροδρόμια.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο  Κατάρ  έχει δεχθεί διεθνή κριτική όχι μόνο για το υψηλό κόστος του, αλλά κυρίως για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε την αποτυχία των αρχών του Κατάρ να διερευνήσουν τους θανάτους χιλιάδων μεταναστών εργαζομένων την τελευταία δεκαετία, παρά τα στοιχεία που συνδέουν τον πρόωρο θάνατο τους με επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι συνολικά 15.021 υπήκοοι άλλων χωρών πέθαναν στο Κατάρ μεταξύ 2010 και 2019. Τα κυβερνητικά στοιχεία δεν δείχνουν πόσοι εργαζόμενοι πέθαναν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανέφερε. Η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ σημείωσε ότι συνολικά 35 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε έργα Παγκοσμίου Κυπέλλου που εποπτεύει από το 2015. Ωστόσο, δεν υπάρχει εκτίμηση για το πόσοι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε άλλα έργα υποδομής που σχετίζονται με τη διοργάνωση του τουρνουά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δραματικές εξελίξεις! Εκκενώνεται το Κίεβο ενώ ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να σταματήσει ρωσική προέλαση-Ρωσικά T-90M θα επιτεθούν με σύμμαχο τον πάγο

Έτοιμο το τουρανικό τάγμα στην Ουκρανία ενω ετοιμάζεται για θρησκευτικό πόλεμο με Ορθόδοξους Ρώσους και “αποστάτες”...