Αθλητισμός
Ενημερώθηκε στις:

Βαλίεβα: Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά τη «θύελλα» που προκάλεσε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Σχεδόν έξι εβδομάδες μετά την «θύελλα» που προκάλεσε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Καμίλα Βαλίεβα, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση. Η 15χρονη πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, θα λάβει μέρος στο Channel One Trophy, που θα διεξαχθεί αυτό το τριήμερο στην πόλη Σαράνσκ της πατρίδας της.

    Η νεαρή Ρωσίδα, κατέκτησε την πρώτη θέση στο ομαδικό της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στην κινεζική πρωτεύουσα, ενώ δεν κατάφερε να διακριθεί σε ατομικό επίπεδο, εμφανώς επηρρεασμένη από όσα μεσολάβησαν μεταξύ των δύο εμφανίσεων της, δεδομένου ότι παρά το γεγονός πως βρέθηκε «θετική» σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, της επετράπη από τις αρμόδιες Αρχές, ν' αγωνισθεί και στο ατοομικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η υπόθεση της Βαλίεβα δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί. Η ρωσική υπηρεσία κατά του ντόπινγκ έχει στην διάθεσή της έξι μήνες από την ημερομηνία κοινοποίησης της παράβασης της Βαλίεβα για να αποφασίσει σχετικά με οποιαδήποτε κύρωση.

    Οσον αφορά στο Channel One Trophy, είναι μία εγχώρια διοργάνωση ομαδικού καλλιτεχνικού πατινάζ, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Ρώσοι πρωταθλητές, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μονπελιέ, μετά τον αποκλεισμό τους, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ