Αθλητισμός

Γιώργος Τζαβέλλας: «Δεν έβρισα αλλά αν θεωρεί κάποιος ότι προσέβαλα τη μνήμη του Άλκη να τιμωρηθώ»

Ο διεθνής αμυντικός φάνηκε να λέει στην κάμερα “σκουλήκια” τους οπαδούς των “κιτρίνων” σε Θεσσαλονίκη, λίγες μόνο ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη για τις οπαδικές του προτιμήσεις. Ο Τζαβέλλας μάλιστα ζήτησε να τιμωρηθεί αν θεωρεί κανείς ότι με όσα έκανε, προσέβαλε τη μνήμη του 19χρονου φίλου του Άρη, σύμφωνα με το sdna.gr.

Η απολογία του Γιώργου Τζαβέλλα

«Είμαι 16-17 χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερο χαρακτήρα στο παιχνίδι μου που προκαλεί. Δεν έχω γυρίσει ποτέ το κεφάλι μου στην κερκίδα. Δεν έχω μιλήσει σε οπαδούς, με έβριζαν από την αρχή του αγώνα, εμένα τη γυναίκα μου, τη μητέρα μου, καρκίνο, χιαστούς. Ο συμπαίκτης μου στον πανηγυρισμό του έδειξε το «Α» για τον Άλκη, εγώ λέω προς αυτόν μια έκφραση που λέμε πάντα, φαίνομαι νευριασμένος. Βγήκα και ζήτησα συγγνώμη από τον Άλκη, όχι για την πράξη μου. Δεν έχω κάνει κάτι, δεν έβρισα κανέναν. Δεν υπάρχει φίλαθλος του Άρη εκεί, δεν υπάρχει τίποτα, ούτε ποδοσφαιριστές. Φαίνομαι απέναντι στην κάμερα γιατί είχε πάει ο Αραούχο στην κάμερα. Αν θεωρεί κάποιος ότι προσέβαλα τη μνήμη του Άλκη, να τιμωρηθώ. Δεν αντιλήφθηκα κάτι εκείνη την ώρα…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλεξίου: «Ο Τζαβέλλας ήταν με πρόσωπο στο άδειο πέταλο, δεν υπήρχαν οπαδοί εκεί»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας και άφησε… αιχμές για τον τρόπο που πήρε διαστάσεις το θέμα. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

«Αρνούμαστε την κατηγορία της εξύβρισης, δεν αρνούμαστε το περιστατικό. Η διώξη έγινε κατόπιν δημοσιεύματος σε site φίλα προσκείμενο στον Ολυμπιακό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Επειδή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν άσκησε άμεσα δίωξη, δέχθηκε επιθέσεις από το συγκεκριμένο site. Δεν θα πω όμως, ότι επηρεάστηκε.

Η φάση δεν διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Ο διαιτητής είδε τι συνέβη, είδε πέντε παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν, να λέει στον Αραούχο «τι έκανες στα σκουλήκια». Ο Τζαβέλλας ήταν με πρόσωπο στο άδειο πέταλο δεν υπήρχαν οπαδοί εκεί, δεν το είπε στους οπαδούς. Καλώς ή κακώς οι ομάδες έχουν κάποια προσωνύμια, αυτές οι λέξεις δεν είναι προσβλητικές, είναι αποδεκτές από τους ίδιους τους οπαδούς. Ο Τζαβέλας είπε στον Αραούχο, «τι έκανες στα σκουλήκια ρε». Κάποιοι όμως, συνέδεσαν την ενέργεια αυτή με προσβολή της μνήμης του νεκρού.

Υπάρχει δόλος; Όχι. Είχε σκοπό τον Άρη; Όχι; Απευθύνθηκε σε κανέναν; χι. Διέλαθε της προσοχής του διαιτητή; Όχι, Είδα το βίντεο και με μεγάλη προσπάθεια μπόρεσα να καταλάβω δύο συλλαβές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχει δόλος. Ο Τζαβέλλας από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο τον έβριζαν. Δέχθηκε απρόκλητη επίθεση και στο τέλος είπε «τα έσκισες τα σκουλήκια…». Ο διαιτητής το είδε και θεώρησε ότι δεν υπήρχε παραβατική συμπεριφορά. Σε ποιον απευθύνθηκε; Σε κανέναν άρα δεν υπάρχει τέλεση του αδικήματος. Στη δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναφέρει ότι απευθύνθηκε σε οπαδούς του Άρη. Όλα αυτά είναι δημιούργημα του 10, είναι ανήθικο που προκάλεσαν όλο αυτό και το συνέδεσαν με τον χαμό του οπαδού του Άρη.

Μόλις είδε τι έγινε, ζήτησε αντρίκεια συγγνώμη. Θα έπρεπε ο διαιτητής να τον αποβάλλει αλλά δεν έγινε τίποτα. Ούτε ο διαιτητής, ούτε ο VAR παρενέβησαν, δεν είχε λόγο να έρθει η υπόθεση ενώπιον σας, ζητάω την απαλλαγή του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ