Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετικός στον κορονοϊό ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σαμ Κέντρικς

Όπως ανακοινώθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, ο Σαμ Κέντρικς αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Σήμερα στο Τόκιο, οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον Σαμ ότι το καθημερινό του τεστ ήταν θετικό, οπότε είναι εκτός ανταγωνισμού. Νιώθει καλά και δεν έχει συμπτώματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 28χρονος Σαμς Κέντρικς ήταν από τα φαβορί για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και οι απανταχού φίλαθλοι του εντυπωσιακού αγωνίσματος, περίμεναν την «μονομαχία» του με τον νεαρό Σουηδό, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Αρμάντ Ντουπλάντις, που τελικά δεν θα γίνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί ότι το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, ένας σημαντικός αριθμός αθλητών του στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή. Οπως αναφέρει η AOC, οι αθλητές υποβάλλονται σε ελέγχους, με βάση το πρωτόκολλο της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αυστραλίας «Sydney Morning Herald», και οι 63 Αυστραλοί αθλητές της αποστολής στίβου τέθηκαν σε απομόνωση, ενώ ο αθλητής του επί κοντώ, Κέρτις Μάρσαλ, επιβεβαιώθηκε ως περίπτωση επαφής με τον Κέντρικς και άλλοι αθλητές μπορεί να είχαν αλληλεπιδράσεις με τον Αμερικανό επικοντιστή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ