Αθλητισμός

Ιαπωνία: Παρουσιάστηκε το Ολυμπιακό Χωριό λίγο πριν την πρεμιέρα των αγώνων

Την παρουσίαση του Ολυμπιακού Χωριού των Αθλητών έκαναν σήμερα, προς εκπροσώπους των media, οι διοργανωτές της Ολυμπιάδας του Τόκιο, ξεναγώντας τους στα διαμερίσματα και την αγορά όπου 11.000 αθλητές θα περνούν τμήμα της μέρας τους καθημερινά, περίπου ένα μήνα πριν την πρεμιέρα της 23ης Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και το event διοργανώθηκε κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους, δεδομένης της συζήτησης που εξακολουθεί να μαίνεται διεθνώς για τη διεξαγωγή των αγώνων σε ένα διάστημα που η πανδημία δεν έχει παρέλθει, οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να αποφύγουν τα δύσκολα αυτά ερωτήματα.

Εξάλλου, μπορεί η Ιαπωνία να έχει αποφύγει να βιώσει μια έκρηξη κρουσμάτων, ανάλογη με αυτή που πέρασαν άλλες μεγάλες χώρες, όμως τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών προκαλούν έντονο προβληματισμό. Μάλιστα, η επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει με τη διεξαγωγή των Αγώνων οπωσδήποτε και να μην δεχτεί και δεύτερη αναβολή τους –διότι θυμίζουμε ότι οι αγώνες επρόκειτο κανονικά να πραγματοποιηθούν πέρυσι- έχει πυροδοτήσει έντονη κριτική από πολλούς ντόπιους επιστημονικούς φορείς, συνδέσμους νοσοκόμων και γιατρών, όπως και νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, η σημερινή εκδήλωση επισκιάστηκε από την είδηση πως ένας αθλητής από την Ουγκάντα που έφτασε στη χώρα χθες το βράδυ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, βρέθηκε θετικός και έπρεπε αμέσως να τεθεί σε απομόνωση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχουν εκδοθεί, όλοι οι αθλητές θα μεταφέρονται υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες από και προς το ολυμπιακό χωριό και θα τεστάρονται για κορονοϊό καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλες τις εγκαταστάσεις. «Με εξαίρεση όταν τρώνε, όταν ασκούνται, όταν συμμετέχουν στους αγώνες και όταν κοιμόνται, όλοι οι αθλητές θα φοράνε μάσκες» τόνισε ο δήμαρχος του ολυμπιακού χωριού, Σαμπούρο Καβαμπούτσι.

Κατά τη διάρκεια του φαγητού θα τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας, ενώ οι αίθουσες φαγητού έχουν επεκταθεί και θα είναι μεγαλύτερες από ποτέ, έχοντας τη δυνατότητα να καθίσουν έως 4.500 άτομα, ενώ όλες οι επιφάνειες θα καθαρίζονται συνέχεια προσεκτικά.

Για λόγους προστασίας έχει επίσης απαγορευτεί η πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ δεν θα υπάρχει πουθενά ούτε μουσική ούτε τραγούδια.

Η αξίας 2,4 δισ. γιεν αγορά του ολυμπιακού χωριού είναι κλειστή, ξύλινη, κατασκευασμένη από 40.000 κομμάτια ξύλου που έχουν γίνει δωρεά από τις 63 περιφέρειες της Ιαπωνίας. Μάλιστα, το κάθε κομμάτι ξύλου φέρει μια αφιέρωση, ενώ μετά το πέρας της Ολυμπιάδας η κατασκευή θα διαλυθεί και όλη η ξυλεία θα επιστραφεί στις περιφέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξάλλου, το ξύλο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε πολλές Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στο πλαίσιο μιας μίνιμαλ και περιβαλλοντολογικά φιλικής πολιτικής από το Τόκιο 2020.

Συνολικά η περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού απαρτίζεται από 23 κτίρια και πέρα από την αγορά με τα καταστήματα, περιλαμβάνει ένα μεγάλο πάρκο και σχολείο. Το σύνολο της κατασκευής, μαζί με τους δρόμους και την αναμόρφωση όλης της περιοχής, κόστισε 54 δισ. γιεν. Τα κτίρια μετά το τέλος των αγώνων θα μετατραπούν σε διαμερίσματα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...