Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου Μπάσκετ: Το σήκωσε και αυτό ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» επικράτησαν του Προμηθέα στον τελικό του ΟΑΚΑ με σκορ 91-79 και συνέχισαν το φοβερό ρεκόρ τους να κατακτούν τουλάχιστον ένα τρόπαιο τη σεζόν, από το 1995/96 μέχρι σήμερα.

Χαμηλό ήταν το σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει προβάδισμα μετά το τρίλεπτο, φτάνοντας σταδιακά στο 11-4 με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Χεζόνια. Οι «πράσινοι» πήγαν μετά από λίγο στο +10 (15-5), με τον Προμηθέα να μην βρίσκει μέχρι εκείνη τη στιγμή λύσεις στην επίθεση. Ωστόσο, οι Πατρινοί «έσφιξαν» την άμυνά τους και με σερί 7-2 στο τέλος του δεκαλέπτου κατάφεραν να μειώσουν σε 20-15 στο 10’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διαφορά πήγε ακόμα χαμηλότερα (25-22), πριν αναλάβει δράση ο Παπαπέτρου, ο οποίος με 2 συνεχόμενα τρίποντα έγραψε το 31-22, πριν επανέλθει μετά από λίγο το διψήφιο προβάδισμα για το «τριφύλλι» (36-26). Ένα πολύ γρήγορο 5-0 του Προμηθέα έκανε το 36-31 στο 17’, αλλά ο ΠαναθηναΪκός απάντησε με δικό του 6-0 για το 42-31, με τον Παπαπέτρου να είναι ασταμάτητος (17 πόντοι μέχρι την ανάπαυλα). Ωστόσο, σε φοβερή κατάσταση ήταν και ο Τζέριαν Γκραντ από πλευράς Προμηθέα (13π. μέχρι το ημίχρονο) και ήταν αυτός που με buzzer beater τρίποντο έγραψε το 45-41 στη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 50-41 με ένα γρήγορο 5-0 στην επιστροφή από τα αποδυτήρια, αλλά οι Πατρινοί μείωσαν άμεσα σε 50-45. Με πρωταγωνιστή τον Χεζόνια ωστόσο, οι πράσινοι έφτασαν για πρώτη φορά στον αγώνα στο +14 (61-47) στο 26’. Ωστόσο ο Προμηθέας επέστρεψε ξανά και με σερί 8-0 μείωσε σε 63-58 με τρίποντο του Γ.Αγραβάνη. Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου όμως, οι πράσινοι κατάφεραν να φτάσουν και πάλι στο +10 (68-58 στο 30’).

Μάλιστα έφτασαν για δεύτερη φορά στο παιχνίδι στο +14 (77-63) στο 34’ και έδειξαν να καθαρίζουν το ματς. Ωστόσο ο Προμηθέας δεν τα παράτησε ούτε σε εκείνο το σημείο. Με μπροστάρη τον φοβερό στο τέταρτο δεκάλεπτο Κλαβέλ έφτασε στο 80-77 στο 37’ με σερί 14-3. Ωστόσο, η φοβερή αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο τελικό 91-79 και να στέφεται Κυπελλούχος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι νομίζουν ότι θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και τα πολεμικά τους πλοία θα κυριαρχούν στην Α. Μεσόγειο αλλά θα δοκιμάσουν μεγάλη έκπληξη

Ισραηλινή εφημερίδα αποκαλύπτει το πυρηνικό σχέδιο του Ερντογάν το οποίο δεν θα προλάβει να υλοποιηθεί