Πετρούνιας
Αθλητισμός

Ξέσπασμα Πετρούνια: Κίνδυνος να καταρρεύσει η σκεπή του Αγίου Κοσμά

Ξέσπασε ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας για τις συνθήκες που επικρατούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της γυμναστικής (και όχι μόνο) προσπαθούν να προετοιμαστούν μετ' εμποδίων. Οι εγκαταστάσεις, όπου δεκάδες πρωταθλητές και αθλητές προπονούνται καθημερινά, πλημμύρισαν και ο σπουδαίος αθλητής των κρίκων αναρωτιέται ακόμη κι αν θα αντέξει ή θα καταρρεύσει η σκεπή του αθλητικού κέντρου, ενώ αναφέρεται και στις κρύες μέρες του χειμώνα που οι προπονήσεις γίνονται εν μέσω ψύχους...

Ο Πετρούνιας στο ξέσπασμα που έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, τονίζει ότι παρά τις κακές υποδομές ο ελληνικός αθλητισμός βγάζει παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες, ωστόσο σχολιάζει ότι οι συνθήκες που προετοιμάζονται οι Έλληνες αθλητές συγκριτικά με άλλες χώρες είναι άνισες και τους αδικούν.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας:

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την πραγματική εικόνα που έχουν σήμερα οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αφορμή η χθεσινή ημέρα, που δυστυχώς δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, με τη βροχή να μας αναγκάζει να σταματήσουμε την προπόνηση μας στο κλειστό γυμναστήριο αφού η σκεπή πλέον δεν μπορεί να την κρατήσει εκτός. Νιώθω πραγματική θλίψη. Στεναχωριέμαι. Σκάω. Είναι αλήθεια ότι έχουμε καταφέρει να βγάζουμε πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες κάτω από δύσκολες συνθήκες. Άνισες σε σχέση με τους συναθλητές μας από άλλες χώρες. Βγάζουμε αθλητές υψηλού επιπέδου παρά τους εξοπλισμούς που υστερούν σε σχέση με εκείνους άλλων χωρών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να ξεχνάμε τα αυτονόητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι το χειμώνα να γυμναζόμαστε σε μόλις 3-4 βαθμούς πιο πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία και το καλοκαίρι αντίστοιχα, 3-4 βαθμούς πιο κάτω. Κάθε βροχή μας αναγκάζει να σταματάμε την προπόνησή μας και συχνά ο εξοπλισμός μας καταστρέφεται. Αμφιβάλλω πλέον για το πόσο θα κρατήσει η σκεπή από τις βροχές και δεν θα καταρρεύσει. Ξέρω την πραγματικότητα και ειδικά σήμερα που όλοι μας έχουμε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό επηρεαστεί αρνητικά. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι υπάρχουν προτεραιότητες πιο σημαντικές από τον αθλητισμό, όπως είναι η υγεία και η στήριξη της εργασίας.

Δεν μπορώ όμως παρά να σκέφτομαι ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρήζει μιας διαφορετικής αντιμετώπισης. Χρειάζεται μια επανεκκίνηση και στον αθλητισμό. Θέλουμε την αυτονόητη βοήθεια για να μπορούμε να συνεχίζουμε να σηκώνουμε τη σημαία μας ψηλά και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες. Θέλουμε να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τα μικρά παιδιά και να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερα κοντά στον αθλητισμό. Χρειαζόμαστε την ελάχιστη στήριξη. Τις αυτονόητες υποδομές. Αυτές που θα μας επιτρέπουν απλά να προπονούμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες».

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την πραγματική εικόνα που έχουν σήμερα οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αφορμή η...

Gepostet von Eleftherios Petrounias am Freitag, 5. Juni 2020

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ