Μπράιαντ
Αθλητισμός
Ενημερώθηκε στις:

Κόμπι Μπράιαντ: Από δακτυλικά αποτυπώματα αναγνωρίστηκε η σορός του

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η ανάσυρση των εννέα σορών του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή, μεταξύ άλλων και του θρύλου του μπάσκετ, Κόμπι Μπράιαντ, από τους ερευνητές της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τα αμερικανικά δίκτυα, η σορός του παλαίμαχου άσου, αναγνωρίστηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, καθώς η ένταση της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στο έδαφος και η φωτιά που ακολούθησε, δεν έκανε δυνατή την οπτική αναγνώριση της ταυτότητας των θυμάτων.

Χαρακτηριστικό είναι, πως σύμφωνα με τους ερευνητές, το ελικόπτερο κατά την πρόσκρουση του στο έδαφος είχε ταχύτητα 322 χιλιομέτρων την ώρα ενώ καταστράφηκε σε τέτοιο σημείο, που τα συντρίμμια κάλυψαν μια περιοχή 182 περίπου τετραγωνικών μέτρων.

Καθώς η ταυτότητα των σορών επιβεβαιώθηκε, ενημερώθηκαν οι συγγενείς των νεκρών και πλέον η έρευνα στρέφεται στις αιτίες του δυστυχήματος, που κόστισε τη ζωή του Κόμπι Μπράιαντ, της 13χρονης κόρης του Τζιάνα καθώς και επτά ακόμα ατόμων.

Αν και μέχρι τώρα ένας από τους κύριους λόγους που ερευνάται ως αιτία είναι η χαμηλή ορατότητα κατά τη διάρκεια της πτήσης λόγω ομίχλης, ερευνάται το παρελθόν και η εμπειρία του πιλότου, Άρα Ζομπαγιάν, ο οποίος λένε οι πληροφορίες πετούσε χωρίς τη βοήθεια οργάνων, δια οπτικής επαφής και είναι πιθανό να αποπροσανατολίστηκε.

Αυτό που δυσχεραίνει τις έρευνες είναι το γεγονός πως το ελικόπτερο δεν διέθετε μαύρα κουτιά, τα οποία θα είχαν καταγράψει συνομιλίες και τηλεμετρικά στοιχεία της πτήσης ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση αν τελικά αποδειχθεί πως είναι αλήθεια, είναι η πληροφορία πως το ελικόπτερο δεν διέθετε σύστημα προειδοποίησης εγγύτητας εδάφους, δηλαδή ενός συστήματος που να προειδοποιεί τον πιλότο πως πετάει χαμηλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ