Αθλητισμός

Ο Αλόνσο εξετάζει την επιστροφή στη F1 το 2021

Ο Φερνάντο Αλόνσο στοχεύει να γίνει μόλις ο δεύτερος οδηγός στην Ιστορία μετά τον Γκράχαμ Χιλ, ο οποίος θα πανηγυρίσει το αποκαλούμενο «Triple Crown» του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αυτό επιτυγχάνεται με νίκες στο γκραν πρι του Μονακό, στον φημισμένο αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν και στο Indianapolis 500, με τον Αλόνσο να έχει επικρατήσει στα πρώτα δύο (στο Μονακό τη διετία 2006-07 και στο Λε Μαν το 2018 και το 2019) και να του απομένει πλέον το τρίτο.

Έτσι, ο πολύπειρος Ισπανός δηλώνει πλέον προσηλωμένος στην τρίτη προσπάθειά του (μετά το 2017 και το 2019) για να πανηγυρίσει την επόμενη χρονιά την «πρωτιά» στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά ακόμη δεν ξέρει με ποια ομάδα θα λάβει μέρος.

«Σίγουρα θα τρέξω στο Indy. Ας δούμε πώς θα προχωρήσουν οι επόμενες ημέρες» τόνισε ο 38χρονος οδηγός, ο οποίος δήλωσε «ανοιχτός» σε ενδεχόμενη επιστροφή του στη Φόρμουλα Ένα το 2021.

Στα δύο χρόνια της απουσίας του από τη Φόρμουλα Ένα, από την οποία αποχώρησε στα τέλη του 2018, ο Αλόνσο, εκτός από τις δύο νίκες του στο Λε Μαν, πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) με την Toyota και την «πρωτιά» στον αγώνα 24 ωρών της Ντεϊτόνα.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο BBC, ο οδηγός από το Οβιέδο δήλωσε ότι άμεση φιλοδοξία του είναι να προσθέσει στα επιτεύγματα της καριέρας του μια νίκη στο Indianapolis 500.

«Το Indy είναι το μόνο που λείπει. Αν το καταφέρω μετά τις πρωτιές σε Λε Μαν, WEC, Ντεϊτόνα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορώ να ζητήσω. Σίγουρα θα προσπαθήσω ξανά (σ.σ. για τη νίκη στο Indianapolis 500)» είπε ο Αλόνσο, ο οποίος είναι πιθανό να «τρέξει» στον αγώνα, είτε με την Andretti Autosport, είτε με τη νέα ομάδα της McLaren.

Αναφορικά με το αν θα επιστρέψει στη Φόρμουλα Ένα το 2021, ο Ισπανός δήλωσε ότι θα πάρει την απόφασή του αφού ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Indy την επόμενη χρονιά.

«Φέτος ήταν ωραίο που ήμουν εκτός της Φόρμουλα Ένα, αλλά οι φίλοι μου λένε: "Τώρα που είσαι εκτός της Φόρμουλα Ένα, είναι η ώρα να απολαύσεις λίγο τη ζωή". Κι εγώ λέω ότι αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι οι αγώνες. Η Φόρμουλα Ένα παραμένει μια δυνατότητα. Οι κανονισμοί του 2021 είναι αρκετά ενδιαφέροντες. Ίσως αυτό να διευκολύνει τα μονοθέσια να δίνουν μάχες στους αγώνες. Εάν αποδειχθεί ότι μου λείπει η Φόρμουλα Ένα, είμαι ανοιχτός στο να επιστρέψω. Επίσης, η αγορά των οδηγών είναι πολύ ανοιχτή για το 2021, επομένως δεν υπάρχει κάποια βιασύνη για να πάρω μια απόφαση», απάντησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ