Αθλητισμός

Υπάρχει ελπίδα; Αυτό είναι το μόνο σενάριο για πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στο Euro 2020

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, έχει αποκλειστεί και μαθηματικά από την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2020 από την προκριματική φάση, όμως υπάρχουν ακόμα ελπίδες να δώσουμε το παρόν.

Το όνειρο για την πρόκριση της Εθνικής μας περνάει μέσα από το Nations League και θέλουμε και συνδυασμό προκρίσεων αλλά και αποκλεισμών. Μέσα στις επόμενες σειρές το EleftherosTypos.gr θα σας αναλύσει και θα σας εξηγήσει πώς μπορεί να έρθει η πρόκριση και να δώσουμε το παρόν στην τελική φάση.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ να έχει καταστρώσει για την Εθνική το «πλάνο Κατάρ», αλλά αν γίνουν πολλά και μαζεμένα θαύματα είναι ανοιχτό ακόμη ένα παράθυρο για να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στο ερχόμενο Euro μέσω των πλέι οφ του Nations League. Στην τρίτη κατηγορία του Nations League που συμμετείχαμε έχουμε μπροστά μας τις Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία και Ρουμανία.

Η Σκωτία είναι δεδομένο ότι θα παίξει στα πλέι οφ του Nations League τον ερχόμενο Μάρτιο. Άρα απομένουν τρία εισιτήρια.

Το σενάριο της πρόκρισης και οι συνδυασμοί

Αν οι Νορβηγία, Σερβία και Φινλανδία που έπονται στη λίστα, καταφέρουν να περάσουν μέσω του ομίλου τους, τότε η Βουλγαρία, Ισραήλ και Ουγγαρία θα είναι οι άλλες τρεις ομάδες που εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα playoffs του Nations League.

Αν το Ισραήλ προκριθεί από τον όμιλό του στα τελικά, τότε τη θέση του παίρνει η Ρουμανία και αν προκριθεί και η Ουγγαρία, τότε τη θέση της παίρνει η Ελλάδα.

Ετσι αν γίνουν όλα τα παραπάνω το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μαζί με τις Σκωτία, Βουλγαρία και Ρουμανία και θα σχηματίσουν τα πλέι οφ της τρίτης κατηγορίας.

Για να είμαστε όμως ρεαλιστές είναι ένα δύσκολο σενάριο και δεν είναι το πιθανότερο να συμβεί. Εφόσον όμως υπάρχει αυτό το σενάριο, οφείλουμε να το καταγράψουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ