Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ 2019: Ποιες ομάδες "περνάνε" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 μέσω... Κίνας

Σήμερα έγινε γνωστό ποιες επτά ομάδες, θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020 που μέσω του Μουντομπάσκετ 2019.

 

Η πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ 2019 σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της Τσεχίας από αυτά, διαμόρφωσε την εικόνα για τα επτά «εισιτήρια» που προέκυψαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο, μέσα από τους αγώνες που διεξάγονται αυτή την περίοδο στην Κίνα. Έτσι, γνωρίζουμε ήδη τις 8/12 χώρες - ομάδες που θα συμμετάσχουν στο μεγάλο ραντεβού του 2020, με την Ελλάδα να είναι μεταξύ αυτών που θα πρέπει να δώσουν τη μάχη τους στα προ-ολυμπιακά τουρνουά προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Τόκιο.

Οι χώρες που θα βρίσκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020:

  1. Η Ιαπωνία (διοργανώτρια)
  2. Η Γαλλία και η Ισπανία από την Ευρώπη
  3. Η Νιγηρία από την Αφρική
  4. Οι ΗΠΑ και η Αργεντινή από την Αμερική
  5. Το Ιράν από την Ασία
  6. Η Αυστραλία από την Ωκεανία

 

Οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα προκύψουν μέσω των ισάριθμων προ-ολυμπιακών τουρνουά, που θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020. Εκεί, θα συμμετάσχουν συνολικά 24 ομάδες. Πρόκειται για τις: Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Καναδάς και Τουρκία.

Τα προ-ολυμπιακά τουρνουά θα κλείσουν οκτώ χώρες που θα λάβουν wild card από την FIBA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ