Αθλητισμός

Ετοιμάζει "μπαμ" ο Μαρινάκης -Μετά τον Σα έρχεται όνομα που θα ρίξει τα ''τσιμέντα''

Μετά τη συμφωνία με τον Σα, ο Μαρινάκης φαίνεται πως επιθυμεί να κλείσει κι άλλους παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα να ξαναβρεί την "φόρμα" της.

Ολυμπιακός - Ντανιέλ Ποντένσε: Τσεκαρίστηκε λοιπόν το κουτάκι που ήταν ενδεχομένως στην πρώτη δυάδα των προτεραιοτήτων του Ολυμπιακού πριν την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ο Ζοσέ Σα επικύρωσε με την προχθεσινή υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο τη μεταγραφή του στους "ερυθρόλευκους", μεταγραφή που είχε κλείσει ουσιαστικά από την περασμένη εβδομάδα, στο ταξίδι του συνεργάτη του Ζόρζε Μέντες στην Αθήνα.

Και αυτό ακριβώς, το deal δηλαδή με τον περίφημο Πορτογάλο ατζέντη είναι ίσως μια ανάλογα σημαντική προέκταση της αγορά του Σα. Επιβεβαιώνει αφενός την καλή συνεργασία των δύο πλευρών (αρκετά ακούγονταν το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με διάφορες πηγές όχι και αδικαιολόγητα), διατηρεί "ζεστό" και ικανοποιημένο τον Μέντες, η διάδραση το οποίου στις μεταγραφικές υποθέσεις των "ερυθρόλευκων" είναι προφανής από πέρυσι.

Και κυρίως, ανοιχτή ακόμη. Όχι τόσο για τους άλλους δύο πελάτες του στον Ολυμπιακό, τον Μιράντα και τον Ζιλ Ντίας, αλλά για τον Ντανιέλ Ποντένσε. Και ναι, προφανώς ο Μέντες δεν μπορεί να προκαταβάλλει ή να επηρεάσει την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για τη διευθέτηση της διαφοράς μεταξύ Σπόρτινγκ και Ολυμπιακού. Διαφοράς που πιθανότατα (βάσει και δεδικασμένων…) θα δικαιώσει τα "λιοντάρια", αναγνωρίζοντας τους δικαίωμα αποζημίωσης.

Και εδώ προφανώς, η επιβεβαίωση της αρμονικής συνεργασίας Μέντες - Ολυμπιακού θα βοηθήσει. Όχι προφανώς στην από κοινού καταβολή του όποιου προστίμου (αν και ποτέ δεν ξέρεις…), αλλά στην αντιμετώπιση του "προβλήματος", αφού αν μπορεί κάποιος να βάλει πλάτη (ποικιλότροπα) αυτός είναι ο Μέντες.

Και, προφανώς, δικαιολογημένα θεωρείται το deal Σα ως πρόκριμα παραμονής (τουλάχιστον μέχρι τον ορισμό της αποζημίωσης της Σπόρτινγκ) του Ντανιέλ Ποντένσε, κάτι που είναι -επίσης- από τα πρώτα που θέλει ο Ολυμπιακός να "τσεκάρει" πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Όσο για τα άλλα τρία; Του Φορτούνη δεν περνάει από το χέρι του Μέντες, του (βασικού) φορ περνάει… εμμέσως, αφού το πρόβλημα εδώ είναι οι απαιτήσεις της Μπράγκα, η διοίκηση της οποίας είναι από τις ελάχιστες παγκοσμίως που δεν "συγκινείται" από την πίεση του Πορτογάλου ατζέντη, ενώ το τρίτο, η αγορά δηλαδή ενός βασικού στόπερ, παρότι "δείχνει" να έχει… γαλλικό χρώμα ως τώρα, δεν θα μείνει έτσι εσαεί, ειδικά όσο οι βασικές προτιμήσεις των Γάλλων που "τρέχουν" προς το παρόν τις διάφορες υποθέσεις που έχουν κυκλοφορήσει, δεν "τσουλάνε"…

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κουρδικές Μονάδες Εκδίκησης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε το αντάρτικο στην Τουρκία: Κούρδοι «αντάρτες πόλης» σκότωσαν αστυνομικούς και πυρπόλησαν αυτοκίνητα στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με προκήρυξή τους, η ομάδα διείσδυσε στην περιοχή ενός οικοδομικού συγκροτήματος με διαμερίσματα που μένουν...