Αθλητισμός

Το άγνωστο άθλημα που μοιάζει με το μπάσκετ, όπου άνδρες και γυναίκες παίζουν μαζί (βίντεο)

Πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει, ωστόσο το Korfball έχει σχεδόν έναν αιώνα ύπαρξης. Ανακαλύφθηκε στην Ολλανδία το 1902 από τον καθηγητή Nico Broekhuysen ο οποίος προσπάθησε να συνδυάσει το μπάσκετ με το netball.

Παίζεται σε τουλάχιστον 60 χώρες παγκοσμίως – και στην Ελλάδα – ενώ διοργανώνονται κατά σταθερή βάση και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Σε αντίθεση με το κλασικό και αγαπημένο μας μπάσκετ, το Korfball είναι πιο περίπλοκο όσον αφορά τους κανόνες. Η κάθε ομάδα αποτελείται από 8 παίκτες (4 άντρες, 4 γυναίκες) όπου οι μισοί παίζουν σταθερά επίθεση και οι άλλοι σταθεροί.

korfball

Στόχος; Προφανώς να μπει καλάθι. Ωστόσο όχι με τον συνηθισμένο τρόπο. Οι μπασκέτες δεν έχουν ταμπλό. Επίσης οι παίκτες δεν επιτρέπεται να κάνουν ντρίμπλα, και το κυριότερο ο παίκτης δεν γίνεται να σουτάρει αν τον μαρκάρει κάποιος αμυντικός.

Με λίγα λόγια για να παίξεις αυτό το παιχνίδι απαιτείται φοβερή φυσική κατάσταση καθώς ο μόνος τρόπος για να σκοράρεις είναι να περάσεις τον αντίπαλο με κάποιο εκτός μπάλας κόψιμο. Μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να παίξει πολύ καλά αυτό το άθλημα ως τέλειος γνώστης της αδύνατης πλευράς.

Δείτε  τι εστί Korfball στο παρακάτω βίντεο. Είτε παίζεται σε παρκέ, είτε σε… γκαζόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ