Αθλητισμός

Στο προσκήνιο ο Ιταλός Λούκα Μπάνκι για τον πάγκο της ΑΕΚ

Αλλαγή δεδομένων για τον πάγκο της ΑΕΚ. Ενώ η λύση του Ηλία Ζούρου δεν έχει εγκαταλειφθεί, φαίνεται πως στο προσκήνιο έχουν περάσει άλλες δύο περιπτώσεις ξένων προπονητών. Σε πρώτο πλάνο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Λούκα Μπάνκι, ο Ιταλός προπονητής που αποχωρεί από τον πάγκο της Μπάμπεργκ (ήδη ανακοινώθηκε από τη γερμανική ομάδα ο Άιναρς Μπαγκάτσκις). Ήδη μαζί του έχουν γίνει επαφές, το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο και δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός από ομάδες Ευρωλίγκας ή από τις κορυφαίες ιταλικές, η «Ένωση» έχει πολύ καλές πιθανότητες να τον προσλάβει.

Το θέμα θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες 5-10 μέρες (η διοίκηση της ΚΑΕ δεν θέλει να χαθεί άλλος χρόνος), με την ΑΕΚ να έχει στα υπόψη και έναν ακόμη ξένο προπονητή που όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο, ενώ ως τρίτη λύση πλέον είναι ο Ηλίας Ζούρος.

Ο 53χρονος Μπάνκι ήταν συνεργάτης του Σιμόνε Πιανιτζάνι στον πάγκο της Σιένα στη χρυσή εποχή της ομάδας, ενώ πέρασε σε ρόλο head coach το 2012 οδηγώντας την ομάδα του στον τίτλο το 2013. Συνέχισε στην Αρμάνι Μιλάνο με την οποία πήρε το πρωτάθλημα το 2014 και αποχώρησε μετά το καλοκαίρι του 2015. Το 2017 ανέλαβε την Τορίνο και πριν λίγους μήνες πήρε τη θέση του Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο της Μπάμπεργκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ