Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Το «άδειασμα» από «Pan Asia» σε Αλαφούζο και η… αντίδραση

Όσοι πίστεψαν πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται μια... ανάσα από το να αλλάξει σελίδα στα διοικητικά της, κάνανε λάθος. Ο Πάιρο Πιεμπονγκσάντ ξεκαθάρισε πως η πρόταση που ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε πως αποδέχθηκε, δεν έχει σχέση με αυτή που του κατατέθηκε από τον επικεφαλής της “Pan Asia” και επισήμανε πως το μέλλον των “πρασίνων” “... δεν θα καθοριστεί από υπόγεια παιχνίδια και προσωπικές σκοπιμότητες”. Η αντίδραση από την πλευρά του “Mr ΣΚΑΪ”.
Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε σήμερα (21/04) την αποδοχή της πρότασης εξαγοράς από το επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ “Pan Asia”, αλλά ο επικεφαλής του επιχειρηματικού fund, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ… αντέδρασε.

Με ανακοίνωσή του, ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας αναφέρει ότι ο κ. Αλαφούζος απάντησε μεν, αλλά όχι στην πρόταση που του κατέθεσε η πλευρά του Fund.

Παναθηναϊκός: Έντονη δυσαρέσκεια Γιαννακόπουλου με Αλαφούζο

Μάλιστα, τόνισε πως δεν υπάρχει τοποθέτηση για το θέμα των χρεών, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν… σκιές πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ανακοίνωση του Παϊρό Πιεμπονγκσάντ
“Προς όλους τους Φίλους και τους Φίλαθλους του Παναθηναϊκού

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και μετά την επιστολή που λάβαμε από τον κ. Αλαφούζο θέλουμε άμεσα και με δημόσιο τρόπο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια διότι το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν θα καθοριστεί από υπόγεια παιχνίδια και προσωπικές σκοπιμότητες.

Η πρόταση εξαγοράς για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει επισήμως κατατεθεί στις 28 Μαρτίου στον κ. Αλαφούζo και ήταν απολύτως σαφής. Περιλαμβάνει επένδυση για μερική αποπληρωμή χρεών και επένδυση κεφαλαίου 20 εκατομμυρίων ευρώ. Σε μια ομάδα που με κεφάλαιο 20 εκατομμυρίων και χωρίς βάρη θα έδινε και πάλι τον αγώνα της για την κατάκτηση Εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Προέβλεπε να καταβάλλουμε 13 εκατομμύρια ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, 7 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί, 7 εκατομμύρια που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA και την άμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας από το κονσόρτσιουμ. Πρόταση που ασφαλώς είναι παγκοίνως γνωστή πλέον.

Ο κος Αλαφούζος ισχυρίζεται ότι αποδέχτηκε. Πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την πρότασή μας, επέλεξε το απόγευμα του Σαββάτου για να απαντήσει πλην όμως όχι στην δική μας πρόταση. Διότι σιωπά ως προς τα υπόλοιπα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα οποία έχει δεσμευτεί τόσο σε εμάς όσο και δημοσίως. Χρέη που διατεινόταν ότι τα αναλαμβάνει.

Είναι σαφές ότι ο κος Πιεμπονγκσάντ στοχεύει στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει κανένα προσωπικό συμφέρον απ΄ όπου κι αν προέρχεται.

Είναι ώρες για κρίσιμες αποφάσεις. Είναι ώρα να κατανοήσουν οι επαΐοντες ότι στο μέλλον του Παναθηναϊκού δεν χωρούν επικοινωνιακά τερτίπια και εγωισμοί.

Να σημειώσουμε ότι ο μόνος εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του κου Πιεμπονγκσάντ στην Ελλάδα είναι το δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται την συγκεκριμένη υπόθεση. Κανένας δεν έχει την εξουσία να εκπροσωπεί τον κο Πιεμπονγκσάντ εκτός από τον εαυτό του και τους νομικούς του παραστάτες στην Ελλάδα”.

Αλαφούζος: “Αποδέχομαι πλήρως την τελευταία προσφορά της Pan Asia”
Να αναφέρουμε πάντως πως ο Γιάννης Αλαφούζος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στην κοινοπραξία.

Το περιβάλλον του ισχυρού άνδρα της “πράσινης” ΠΑΕ ανέφερε ότι ο “Mr ΣΚΑΪ” δεν επιθυμεί να μπει σε δημόσιο διάλογο και σε λεπτομέρειες με αριθμούς με την πλέυρά της “Pan Asia”.

Μάλιστα, τονίζεται ότι ισχύει αυτό ακριβώς που έγραψε ο κ. Αλαφούζος στην επιστολή του, ότι αποδέχεται δηλαδή πλήρως την τελευταία προσφορά που του έγινε εγγράφως από το fund.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ