Αρχείο

Πολεμικό τελεσίγραφο Ιράν σε ΗΠΑ: «Ετοιμαστείτε για έναν ιστορικό εφιάλτη» - Εξετάζονται 13 σενάρια ως απάντηση στη δολοφονία Σουλεϊμανί


Το Ιράν αξιολογεί 13 σενάρια για να απαντήσει στην δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ.

Ακόμη και το "ασθενέστερο" σενάριο από τις επιλογές θα ήταν ένας «ιστορικός εφιάλτης» για τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ali Shamkhani, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν.

"Για τώρα, για λόγους πληροφοριών, δεν μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες στα ΜΜΕ", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την έξοδο των ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif σήμερα, Τρίτη, προειδοποιώντας για πόλεμο που θα διαρκέσει για γενιές εάν η περιοχή συνεχίσει να βασίζεται στην παρουσία της Αμερικής.

Ο Ζαρίφ μίλησε για την κηδεία του Σουλεϊμανί, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ένα αμερικανικό χτύπημα στη Βαγδάτη την Παρασκευή.

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Λαοθάλασσα για τρίτη ημέρα στο Ιράν μετά τη δολοφονία του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, αυτή την φορά στην γενέτειρα πόλη του, Κερμάν, όπου και θα ταφεί η σορός του.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση πλάνα με χιλιάδες ανθρώπους, αρκετοί εκ των οποίων μαυροντυμένοι να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.

Το εικοσιτετράωρο έχει κηρυχθεί αργία στην Κερμάν, προκειμένου όσο περισσότεροι πολίτες της μπορούν να πάνε να αποτίσουν φόρο τιμής στον υποστράτηγο, αξιωματικό εξαιρετικά δημοφιλή στο Ιράν, τον οποίο οι αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν «μάρτυρα».

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις του Ιράν για να τιμήσουν τον αξιωματικό, συμπεριλαμβανομένου του αγιατολά Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου ηγέτη της χώρας, που έμοιαζε να μη μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του πάνω από το φέρετρο του στρατιωτικού που είχε καλυφθεί με το ιρανικό εθνικό σύμβολο.
https://twitter.com/Doranimated/status/1214439441063759872?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ