Αρχείο

Σοκ στην Άγκυρα: Δεκάδες Kirpi στα χέρια του LNA! - Ο Ερντογάν έστειλε στην Λιβύη το σύστημα Η/Π KORALΣυνεχίζεται η απόλυτη συντριβή για τους φιλότουρκους στην Λιβύη, καθώς όπως ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα, οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατέλαβαν την πόλη Σύρτη.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ μπήκαν στη Σύρτη και τα βίντεο που έχουν ήδη δημοσιοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ΄χουν προκαλέσει ψυχρολουσία στην Άγκυρα.

Οι δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ, ελέγχουν όπως φαίνεται απόλυτα την πόλη και ήδη έχουν εντοπίσει τη σημαντική βοήθεια που η Τουρκία παρείχε στην κυβέρνηση της Τρίπολης. Στο βίντεο ένα από τα πολλά θωρακισμένα οχήματα που το καθεστώς Ερντογάν έχει στείλει στη Λιβύη για να ενισχύσει την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Όλα αυτά περνούν στα χέρια των δυνάμεων του Χάφταρ.

Την ίδια στιγμή όμως έρχονται νέες αποκαλύψεις στην δημοσιότητα για την εμπλοκή των Τούρκων στην Λιβύη, τόσο από τουρκικά ΜΜΕ, όσο και από τον Independent.

Πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια των Toύρκων δήλωσαν στον ιστότοπο The Independent ότι ως στιγμής οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει όχι περισσότερα από 50 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων κυρίως προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση και την οργάνωση των Ένοπλων Δυνάμεων της δυτικής Λιβύης και τεχνικούς για να λειτουργήσουν το KORAL, το τουρκικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που έχει ως στόχο να καταστήσει άχρηστα τα ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα (UAV) και τα όπλα ακρίβειας που χρησιμοποιεί ο Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του ώστε να σπείρουν τον απo αέρος όλεθρο.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης υποφέρει πολύ από τις αεροπορικές επιθέσεις που μπορούν να αποτραπούν με τον ισχυρό ηλεκτρονικό πόλεμο”, δήλωσε ο Ταρέκ Σερχάουϊ, αναλυτής βορείου Αφρικής στο TRT World Research Centre, το κέντρο μελετών που συνδέεται με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Τουρκίας. “Από την έναρξη, επειδή βασίζεται σε μικρές μονάδες δεν επιχειρούν συντεταγμένα, χρειάζονται μια ισχυρή υποδομή διοίκησης και ελέγχου που η Τουρκία θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν”.

Aπό τις 26 Φεβρουαρίου του 2016 παραδόθηκε από την ASELSAN το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ΚORAL.

Το σύστημα αυτό έχει στην βιβλιοθήκη του, το ίχνος των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 PMU και Buk-M1, τα οποία διαθέτει η ελληνική και κυπριακή αεράμυνα, για τα οποία όμως δεν μας λένε ποιος ακριβώς τους τα έδωσε αν και οι Τούρκοι δείχνουν την Ρωσία.

Αυτό παρέχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την Τουρκική Αεροπορία, σε μελλοντικές πολεμικές επιχειρήσεις αναφέρουν οι Τούρκοι.

Εφόσον αυτό αποδειχθεί αληθινό, τότε η ελληνική αεράμυνα θα έχει ένα πρόβλημα μιας και θα έχει να αντιμετωπίσει «διαβασμένους» Τούρκους πιλότους, που θα δύνανται πιθανόν να αποφύγουν(!) τον θανάσιμο εναγκαλισμό του πυραύλου ενός ελληνικού συστήματος S-300PMU-1 για παράδειγμα σε πραγματικές συνθήκες μιας ένοπλης ρήξης των δύο χωρών.

Ο Ελληνικός στρατός διαθέτει και αυτός τα δικά του σχετικά ανάλογα συστήματα, ενώ είναι γεγονός ότι εφόσον εκπέμψουν τα τουρκικά συστήματα Koral, θα αποτελέσουν αμέσως στόχο των ελληνικών αεροσκαφών ΑΣΕΠΕ, τα οποία θα δώσουν το στίγμα τους στα ελληνικά μαχητικά για να τα καταστρέψουν όπου και εάν κρύβονται.
Δείτε βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ