Αρχείο

Θα χυθεί τουρκικό αίμα - Το «δεξί χέρι» του Καντάφι προς Λιβυκό λαό: «Αντισταθείτε» - Σε ετοιμότητα η Αίγυπτος


Έριξε το σήμα για αντίσταση στην τουρκική εισβολή ο στενότερος συνεργάτης του νεκρού Λίβυου ηγέτη Καντάφι. Ο Abuzid Aurda τα έχωσε στον Σάρατζ και τον κατηγόρησε ότι παίρνει χρήματα από την Τουρκία.

Δήλωσε την πλήρη στήριξή του προς τον Χαφτάρ και ανέφερε πως είναι απόλυτα υπερήφανος για τον λαό του.

Η χώρα δεχεται μία επίθεση από την Τουρκία και τον Ερντογάν, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Η κυβέρνηση Σάρατζ αποελείται από προδότες. Ξεπούλησαν την χώρα μας, θέλουν να την λεηλατήσουν, δήλωσε ο Abuzid Aurda.

Μέσα σε όλα αυτά οι Λίβυοι επιβεβαιώνουν ότι στην χώρα έχουν ήδη φθάσει Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στα ραντάρ!

'Ολα αυτά, ενώ η Αίγυπτος είναι έτοιμη να στείλει στρατιωτική βοήθεια στον Χαφτάρ όπως αναφέρει ο γνψστός δημοσιογράφος Walid Phares.

Μόλις χθες, όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ξεκίνησε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για «συντονισμό και σταθερότητα». αποκαλύπτοντας ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει ένα επιχειρησιακό κέντρο στη χώρα.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το CNN Turk, προσθέτοντας ότι «ο στόχος είναι να υποστηριχθεί η νόμιμη κυβέρνηση. Αυτό δεν θα βλάψει τη συμφωνία μας, αλλά και η αποστολή του τουρκικού στρατού είναι να εξασφαλίσει την κατάπαυση του πυρός, όχι να πολεμήσει, αλλά υποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή».

Ο Ερντογάν συνόδευσε την ανακοίνωσή του με νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «απέτυχαν τα σχέδιά τους να φυλακίσουν την Τουρκία στη Μεσόγειο».

«Μερικοί δεν μπορούν ακόμη να αποδεχθούν τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
https://twitter.com/MLNA27/status/1213972913843519489?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/MLNA27/status/1213966834346668034?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ