Αφρική

Έδωσε την εντολή ο Ερντογάν: "Ξεκίνησε η αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη" - Θα δημιουργηθεί επιχειρησιακό κέντρο

Η Τουρκία ξεκίνησε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για «συντονισμό και σταθερότητα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι η Άγκυρα θα δημιουργήσει ένα επιχειρησιακό κέντρο στη χώρα.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το CNN Turk, προσθέτοντας ότι «ο στόχος είναι να υποστηριχθεί η νόμιμη κυβέρνηση. Αυτό δεν θα βλάψει τη συμφωνία μας, αλλά και η αποστολή του τουρκικού στρατού είναι να εξασφαλίσει την κατάπαυση του πυρός, όχι να πολεμήσει, αλλά υποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή».

Ο Ερντογάν συνόδευσε την ανακοίνωσή του με νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "απέτυχαν τα σχέδιά τους να φυλακίσουν την Τουρκία στη Μεσόγειο».

«Μερικοί δεν μπορούν ακόμη να αποδεχθούν τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης", είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία είναι ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στο Ιράκ και καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των ΗΠΑ στη Βαγδάτη. Σημείωσε πως η χώρα του δείχνει μεγάλη προσπάθεια για τη μείωση της έντασης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν. 

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον Ρώσο Πρόεδρο την Τετάρτη είπε ότι πέραν των περιφερειακών ζητημάτων θα συζητήσουν το θέμα του αγωγού Turk Stream.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...