Αρχείο

Ιδού η υποκρισία! Το "πράσινο γιωτ" της Greta χρησιμοποίησε περισσότερο καύσιμο για να διασχίσει τον Ατλαντικό από ό,τι αν πετούσε Νέα Υόρκη-Μαδρίτη

Το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό TIME, 16χρονη ακτιβίτρια του κλίματος Greta Thunberg μόλις ολοκλήρωσε το ταξίδι της από τη Νέα Υόρκη στην Ευρώπη για την παγκοσμιοποιημένη διάσκεψη για το κλίμα υποστήριξε ότι ήταν ένα ταξίδι οικολογικής φύσεως.

Αλλά έλεγαν ψέματα. Το πλοίο χρησιμοποίησε δύο κινητήρες για να ταξιδέψει ανατολικά αυτή τη χρονική περίοδο και έκαψε περισσότερο καύσιμο από μια πτήση από τη Νέα Υόρκη στην Ισπανία.

Όποιος γνωρίζει στοιχειώδη πλοήγηση ξέρει ότι τα καταμαράν δεν μπορούν να πλεύσουν από τον άνεμο και για να διασχίσουν τον Ατλαντικό αυτήν την εποχή του χρόνου οι επικρατούντες άνεμοι είναι από τα ανατολικά, δηλαδή ότι το καταμαράν θα βρεθεί στο τόξο. Για να έχει σωστή πορεία, έπρεπε να είχε κατευθυνθεί προς βορρά, βόρεια από τα βρετανικά νησιά, ώστε να μπορεί να στραφεί δεξιά και να κατευθυνθεί προς την ακτή της Γαλικίας. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, όπως έχει αποδειχθεί, είναι δύο μήνες μεγάλης διόγκωσης στον Βόρειο Ατλαντικό, ο οποίος μαζί με τα ρεύματα του κόλπου χειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια για την αλιεία και τα πετρελαιοφόρα που πρόκειται να κινηθούν ...

Αυτή η πλοήγηση σε αυτό το είδος σκάφους δεν διαρκεί τρεις εβδομάδες, αυτό σίγουρα δεν συμβαίνει, λένε οι ειδικοί!!!

Για την πορεία που σημάδεψε το ημερολόγιο του καταμαράν, αυτή η πλοήγηση δεν έγινε, αλλά ο βορράς αποφεύχθηκε από τις καταιγίδες και η άφιξη στη Γαλικία απορρίφθηκε προτιμώντας Λισαβόνα. Αυτό σημαίνει. λένε οι ειδικοί, ότι το αυστραλιανό καταμαράν είναι είτε εξωγήινο είτε έχει πλεύσει με τους δύο κινητήρες του.

Η Volvo καταναλώνει περίπου τέσσερα λίτρα ντίζελ ανά ώρα σε κάθε μία από τις μηχανές, οι οποίες με τις κακές συνθήκες με τις οποίες λένε ότι βρήκαν ίσως ήταν περισσότερο.

Πόσα έχουν ξοδέψει; Πολύ περισσότερο από ό, τι αν είχαν πετάξει από τη Νέα Υόρκη στη Μαδρίτη με ένα εμπορικό αεροπλάνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ