Αρχείο

CNN: Τα δέκα πιο όμορφα «άγνωστα» διαμάντια της Ευρώπης – Ανάμεσά τους και ένας ελληνικός προορισμός

Οι ορεινοί προορισμοί της Ελλάδας σίγουρα μπορούν να μαγέψουν κάθε επισκέπτη με τα εντυπωσιακά τοπία τους, τα γραφικά χωριά τους, το παραδοσιακό φαγητό τους και τις ευκαιρίες για δραστηριότητες στη φύση που προσφέρουν. Έτσι, το CNN Travel, στη λίστα με τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, που δημοσίευσε, μεταξύ άλλων έβαλε έναν πανέμορφο ελληνικό ορεινό προορισμό: το Ζαγόρι.

Η λίστα του CNN περιλαμβάνει κυρίως πιο απομακρυσμένες και λιγότερο γνωστές γωνιές της Ευρώπης – από νορβηγικά νησιά πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο μέχρι παγωμένες λίμνες στα Βαλκάνια. Το CNN παρατηρεί ότι ενώ τα ελληνικά νησιά είναι διάσημα για την ομορφιά τους, πολλοί επισκέπτες αγνοούν τη γοητεία της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένας προορισμός που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στο Φαράγγι του Βίκου, που είναι ιδανικό για τους λάτρεις της πεζοπορίας, αλλά και στο μοναδικό θέαμα που προσφέρουν οι χιονισμένες κορυφές της Αστράκας. Επίσης, συμβουλεύει τους επισκέπτες να μην χάσουν τα πέτρινα γεφύρια της περιοχής, ειδικά το τρίτοξο γεφύρι Καλογερικό που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κήποι.

10. Henne Strand, Δυτική Γιουτλάνδη, Δανία

9. Adelboden, Ελβετία

8. Picos de Europa, Ισπανία

7. Κοιλάδα του Λίγηρα, Γαλλία

6. Βουνά Apuseni, Ρουμανία

5. Yorkshire Dales, Αγγλία

4. Ζαγόρι, Ελλάδα

3. Ουνστ, Νησιά Σέτλαντ, Σκωτία

2. Νησιά Λοφότεν, Νορβηγία

1. Λίμνη Ίναρη, Φινλανδία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ