Αρχείο

Όταν η ζωγραφική ξεπερνά την πραγματικότητα

Γιατί ένα κατεστραμμένο λεωφορείο μπορεί να γίνει viral στο ίντερνετ; Διότι δεν πρόκειται για πραγματικό λεωφορείο αλλά για μια ζωγραφιά που μοιάζει τόσο ρεαλιστική που προκαλεί δέος.

Ο καλλιτέχνης ακούει στο όνομα Odeith και είναι ένας καλλιτέχνης γκράφιτι. Σε λιγότερο από 7 ώρες από τη δημοσίευση του έργου του στο Instagram, η ανάρτησή του είχε συγκεντρώσει την αντίδραση 80.000 ανθρώπων ενώ η αξία των έργων του πολλαπλασιάστηκε.

Ο 43χρονος graffiti artist είναι γνωστός για την κατασκευή εξαιρετικών 3D σχεδίων κυρίως γιγάντιων εντόμων, αυτή τη φορά όμως ο καλλιτέχνης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα σπρέι του για να μετατρέψει ένα τσιμεντένιο μπλοκ σε ένα εγκαταλελειμμένο μισοκατεστραμμένο λεωφορείο. Οι λεπτομέρειες είναι τόσο εντυπωσιακές ώστε όποιος κοιτάζει τις τελικές φωτογραφίες του έργου για πρώτη φορά, πιστεύει ότι βλέπει ένα πραγματικό λεωφορείο.

«Όταν είδα το σημείο με κάποιους φίλους μου δεν είχα έμπνευση. Δεν πήρα ούτε καν τα σπρέι από το αυτοκίνητό μου» δήλωσε και πρόσθεσε: «Όταν επέστρεψα στο σπίτι μου είδα ειδήσεις στην τηλεόραση, κοιμήθηκα και την επόμενη ημέρα θυμήθηκα κάποια πλάνα από ταραχές και ήρθε η ιδέα του λεωφορείου με χτυπημένα πολλά μέρη του». Για να δημιουργηθεί το σχέδιο αυτού του λεωφορείου ο Πορτογάλος χρειάστηκε περίπου 10 ώρες και 30 σπρέι».

«Ζωγράφιζα από τότε που ήμουν μικρό παιδί, αλλά ποτέ δεν περίμενα να φτάσω τόσο μακριά και να δημιουργώ έργα με τρισδιάστατη προοπτική» δήλωσε ο Odeith και πρόσθεσε πως θα ταξιδεύσει στην Ελβετία και την Αυστραλία όπου τον έχουν καλέσει για να αναμορφώσει κάποιους χώρους εκεί.

Άλλα έργα του καλλιτέχνη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ