Αρχείο

Κρίσιμη η κατάσταση στη Σαμοθράκη λόγο έλλειψης ειδών πρώτης ανάγκης - Στο 100% οι ακυρώσεις - Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

Τεράστια έλλειψη φαρμάκων, τροφίμων καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη, λόγω του τετραήμερου ακτοπλοϊκού αποκλεισμού. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο νησί είναι η δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, Γιάννη Γλύνια πως «τέτοια κατάσταση εμείς οι παλαιότεροι είχαμε να ζήσουμε από την εποχή της επιστράτευσης».

«Τα καταστήματα έχουν αδειάσει από είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και από άλλα προϊόντα. Πιστεύω ότι η κανονικότητα θα αποκατασταθεί σήμερα το βράδυ ή το αργότερο από αύριο το πρωί. Πάντως, στο… τσακ τη γλιτώσαμε, αφού, αν δεν είχαμε θετικές εξελίξεις άμεσα, θα αντιμετωπίζαμε τεράστια παρατράγουδα», τονίζει.

Πλήγμα στον τουρισμό

Οι ακυρώσεις στον τουριστικό τομέα έχουν φτάσει στο 100%. Κατά τον κ. Γλύνια, οι επαγγελματίες του νησιού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς πλέον δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες, που αναγκαστικά έμειναν στο νησί, αν και είχαν τελειώσει οι διακοπές τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης τονίζει ότι και το βράδυ της Τρίτης κοιμήθηκαν σε καταλύματα δωρεάν ή με πολύ χαμηλές τιμές, ενώ αρκετοί, για να βγάλουν τη νύχτα, έκαναν χρήση των χώρων του δημοτικού γυμναστηρίου και του σχολείου. Επίσης και τη χθεσινή ημέρα τουρίστες έφαγαν δωρεάν ή δίνοντας πολύ λίγα χρήματα σε εστιατόρια του νησιού.

Σημειώνεται πως σήμερα, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των επιβατικών και των οχηματαγωγών πλοίων που επιστράτευσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να συνδεθεί εκ νέου το νησί με την Αλεξανδρούπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ