Αρχείο

Επικό σκίτσο του Αρκά για τους πολιτικούς

Αρκάς: Ο γνωστός σκιτσογράφος "ξαναχτυπά" με ένα... φαρμακερό σκίτσο αφιερωμένο στους πολιτικούς.

Εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ο γνωστός σκιτσογράφος αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές «φωνές», που εκφράζονται μέσα από την τέχνη τους και ενίοτε στηλιτεύουν, με ιδιαίτερα οξύ τρόπο, τα κακώς κείμενα της ελληνικής πολιτικής σκηνής και όχι μόνο. Από το πενάκι του Αρκά έχουν περάσει όλα τα μεγάλα γεγονότα των τελευταίων ετών, όπως και συμπεριφορές ανθρώπων οι οποίοι ασχολούνται με τα κοινά και προκαλούν αντιδράσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ένα από τα πιο πρόσφατά του σκίτσα, που ουσιαστικά τα «βάζει» με τους απατεώνες πολιτικούς.

Στο σκίτσο βλέπουμε δύο ανθρώπους να συνομιλούν με αρκετή ένταση. Ένα σκηνικό αρκετά γνώριμο για την ελληνική πραγματικότητα. Κάποια στιγμή ο ένας εξ’ αυτών αναφέρει τη φράση «όλοι οι πολιτικοί είναι απατεώνες», με τον άλλο να αντιδρά κάνοντάς του παρατήρηση. «Για πρόσεχε τα λόγια σου», απαντά, δημιουργώντας απορία στον συνομιλητή του. «Γιατί, είσαι πολιτικός;», ήταν η ερώτηση που έγινε, για να έρθει η απάντηση… φωτιά: «Όχι, είμαι απατεώνας».

Το νέο σκίτσο του Αρκά

Ο Αρκάς και η… κατάργηση του θαυμαστικού

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Αρκάς είχε αναρτήσει στην προσωπική σελίδα του στο facebook άλλο ένα επικό σκίτσο. Στην εν λόγω δημιουργία, η παρουσιάστρια αναφέρεται στην… απόφαση του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση του θαυμαστικού, καθώς άπαντες… διαπίστωσαν ότι δεν τους εκπλήσσει τίποτα στην Ελλάδα. «Σήμερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την κατάργηση του θαυμαστικού, μετά από την διαπίστωση ότι τίποτα δεν μας εκπλήσσει πια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ