Αρχείο

Κίνηση-ματ από την Μόσχα: Το Sputnik ήρθε και "μιλάει" Ελληνικά - "Σπάει το μονοπώλιο ΕΕ-ΗΠΑ στην "ενημέρωση" - Ο Β. Πούτιν θα έχει «φωνή» στην Ελλάδα

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik άνοιξε γραφείο στην Αθήνα, καθώς σύμφωνα με την Ρωσίδα αρχισυντάκτρια, ΕΕ , Βερολίνο και ΗΠΑ μονοπωλούσαν μέχρι σήμερα αποκλειστικά την ενημέρωση στην Ελλάδα, με όλα όσα απορρέουν από αυτό (μονόπλευρη ενημέρωση) και έτσι υπήρχε η ανάγκη για μια ανεξάρτητη φωνή να μεταδίδει την άλλη πλευρά των πραγμάτων για όλα τα διεθνή γεγονότα σε Ρωσία και εξωτερικό. 

Πρόκειται για μία γεωπολιτική κίνηση-ματ της Μόσχας, καθώς πρόκειται πλέον για το μοναδικό ρωσικό ΜΜΕ που έχει παρουσία στην χώρα μας. Οι Ρώσοι δεν κάνουν τυχαίες κινήσεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, καθώς θέλουν να δείξουν με αυτό τον τρόπο πως υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς το τελευταίο διάστημα, υπάρχει ένα δριμύ ψύχος μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως λόγω Αθήνας.

Το πιο αξιοπερίεργο  όμως είναι ότι οι Ρώσοι μετά το κάζο των Γερμανών στην Ιταλία, την αλλαγή κυβέρνησης στην Ισπανία, μαζί με το γενικό αναβρασμό στην ΕΕ από τα γερμανικά μετρά λιτότητας, αναμένουν εξελίξεις και στην Ελλάδα τόσο στο θέμα αυτό, όσο και στην κόντρα Αθήνας–Άγκυρας, ειδικά μετά την κάθοδο του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου στην Αττάλεια, εξελίξεις που είναι ήδη είναι μπροστά μας.

Το ρωσικό πρακτορείο που άνοιξε  στην Ελλάδα, είναι το 23ο γραφείο του οργανισμού στο εξωτερικό και το μόνο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων που μεταδίδει ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα.

Η αρχισυντάκτης του Sputnik κ. Margarita Simonya δήλωσε με νόημα :

« Η Ελλάδα έχει τα πάντα. Εντούτοις, δεν υπήρχε πλήρες μέσο ενημέρωσης που να καλύπτει διεθνείς εκδηλώσεις και να προσφέρει όλες τις απόψεις και γεγονότα διαφορετικά από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Το διορθώσαμε αυτό. Καλή τύχη στους δημοσιογράφους μας και συγχαρητήρια στο ελληνικό γραφείο».

Τι άλλο να πει η γυναίκα δηλαδή για την μονόπλευρη ενημέρωση που έχουμε και η οποία σύμφωνα με την ίδια δεν καλύπτει όλα τα γεγονότα.

Η ενημέρωση σήμερα την εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας είναι η απόλυτη δύναμη για οποιονδήποτε θέλει να επηρεάσει και ελέγξει  καταστάσεις και γεγονότα.

Ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Αλεξέι Βόλιν, δήλωσε:

«Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα του πρόσφατου έτους συνεργασίας Ρωσίας-Ελλάδας. Οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών θα πρέπει να έχουν συμπληρωθούν με ένα σημαντικό έργο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ».

Μια πρόσφατη μελέτη από τον Sputnik αποκάλυψε ότι η απόλυτη πλειοψηφία του ελληνικού λαού (81%) ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποικίλες πληροφορίες για γεγονότα στη χώρα και στον κόσμο, και όχι  μόνο από δυτικά μέσα  ενημέρωσης.

«Ξεκινήσαμε αυτό το έργο αυτό για να επιδείξουμε στο ελληνικό κοινό ολόκληρη  την γκάμα  των βασικών παγκόσμιων γεγονότων και να μιλήσουμε για τα σημαντικότερα νέα στη χώρα τους.

Η ομάδα μας περιλαμβάνει Έλληνες δημοσιογράφους που καταλαβαίνουν πώς να παράγουν εξαιρετικό περιεχόμενο ειδήσεων. Ελπίζουμε ότι η  Sputnik Ελλάς θα θέσει νέα πρότυπα δημοσιογραφίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού  πρακτορείου ειδήσεων.

Το  Sputnik είναι μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες μέσων ενημέρωσης που διαθέτει ιστοσελίδα και ειδήσεις  σε 33 γλώσσες, αναλογικά  και σε ψηφιακές ραδιοφωνικές εκπομπές σε ρωσικά, αγγλικά και γαλλικά σε 80 πόλεις του κόσμου  σε απευθείας σύνδεση.

Οι ειδησεογραφικές πηγές του Sputnik παρέχουν ειδήσεις 24 ώρες το 24ωρο 7ημέρες την εβδομάδα σε κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο στα αγγλικά, τα αραβικά, τα ισπανικά και τα κινέζικα.

Οι ιστοσελίδες του Sputnik έχουν περισσότερους από 50 εκατομμύρια επισκέπτες. Είκοσι τρία γραφεία σε όλο τον κόσμο, από το Τόκιο έως το Μοντεβιδέο, απασχολούν πάνω από 1.000 άτομα από δεκάδες χώρες. Το  Sputnik είναι μέλος του ομίλου των μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya με έδρα τη Μόσχα.

Έτσι λοιπόν ο Βλαδίμηρος Πούτιν απέκτησε και επίσημα «φωνή» στην Ελλάδα όπου θα ακούμε και την άλλη άποψη στην ενημέρωση σε σχέση με τα διεθνή γεγονότα τα οποία μας αφορούν, αλλά και όλα όσα περιλαμβάνουν την ΕΕ, την Α.Μεσόγειο και την Μ.Ανατολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ