Αρχείο

Ώρα μηδέν: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν με τεθωρακισμένα τους Κούρδους και μαζί με Ρωσία δημιουργούν Κουρδικό κράτος - ''Ρεβάνς'' στο Αιγαίο θέλει ο ΕρντογάνΤην αποστολή των πρώτων αμερικανικών τεθωρακισμένων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία ελέγχεται από κουρδικές δυνάμεις, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων στη Βηρυττό.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια, μόνο αδιάφορη δεν αφήνει την Τουρκία και τον Ερντογάν, που βλέπουν τους Κούρδους με τις εδαφικές αξιώσεις σε Ιράκ, Συρία αλλά και το εσωτερικό της ίδιας της Τουρκίας, να εξοπλίζονται με ακόμα πιο σύγχρονα μέσα.

Η αποστολή των τεθωρακισμένων στους Κούρδους της Συρίας, από την διοίκηση Τραμπ, εντάσσεται βέβαια στο πλαίσιο της επιχείρισης κατά του Ισλαμικού Κράτους, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα χρησιμοποιηθούν και για... άλλες δραστηριότητες.

Η Τουρκία πλέον θα μεταφέρει την σύγκρουση στο Αιγαίο, καθώς δεν θέλει να χάσει και σε άλλο μέτωπο, καθώ το γόητρο του Ρ. Τ. Ερντογάν θα πληγεί ανεπανόρθωτα.

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/825844906065281024

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/826426325942542336

 

Το θέμα επιβεβαιώνει την χθεσινή μας αναφορά όπου γράφαμε τα εξής:

Πήρε η Τουρκία το «πράσινο φως» από ΗΠΑ και Ρωσία για πολεμική ενέργεια κατά της Ελλάδας ώστε να μην φανεί χαμένη από τις εξελίξεις στην Συρία; Δυστυχώς φαίνεται πως ναι. Για πρώτη φορά σήμερα δύο ρωσικά ΜΜΕ, το Russia Today και το Ria Novosti κράτησαν ουδέτερη αν όχι εχθρική στάση απέναντι στη χώρα μας όσο αφορά την τουρκική πρόκληση στα Ίμια.

Συνεπώς μήπως το «παράθυρο της ευκαιρίας» άνοιξε για την Άγκυρα;

Η πρόκληση στα Ίμια δεν ήταν απλά επικοινωνιακή. Όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή είναι αναβαθμισμένη ποιοτικά και φαίνεται ότι υπάρχει τουρκικό σχέδιο. Ολόκληρη η ηγεσία των ΤΕΔ πήγαν στα Ίμια μαζί με βατραχανθρώπους.

Υπάρχουν πιθανότητες οι 8 φυγάδες να εκτελούν εξαρχής σχέδιο του Ρ.Τ.Ερντογάν…Γι αυτό και κρατούνται ακόμη. Ενώ ο «Σουλτάνος» έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης πράγμα που δείχνει πως θα υπάρξει σύντομα επιχείρηση. Η ΜΙΤ άλλωστε είναι γνωστή για τις απαγωγές…

Πρέπει να τονίσουμε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το νέο Σύνταγμα της Συρίας και ενώ ο Μ.Άσαντ έχει αιφνιδιαστικά εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Γιατί αυτό; Υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχει συμφωνία και για το νέο Σύνταγμα και για τον νέο πρωθυπουργό της Συρίας.

Αν όντως υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για κουρδική αυτονομία, τότε τι θα δώσουν ως αντάλλαγμα στην Τουρκία η οποία απείλησε ξανά χτες με έξοδο από το ΝΑΤΟ; Ο Ομέρ Τουράν, κορυφαίος προπαγανδιστής υπέρ του Ρ.Τ.Ερντογάν,έγραψε ότι η Τουρκία σύντομα θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ ενώ η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί, θα κλείσει.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η Ρωσία παραχωρεί αυτονομία στους Κούρδους στους οποίους επιτρέπουν την χρήση κουρδικής και αραβικής γλώσσας έχοντας οι ίδιοι ίσα δικαιώματα ενώ δίνει και δυνατότητα αλλαγής των συνόρων μέσω δημοψηφίσματος! Tαυτόχρονα προσκάλεσαν τους Κούρδους PYD/YPG στη Μόσχα για να συναντήσουν τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

 «Η συριακή Δημοκρατία (χωρίς το Αραβική) θα είναι ένα ανεξάρτητο δημοκρατικό κυρίαρχο κράτος με βάση τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων   την υπεροχή του δικαίου,  της ισότητας,  της κοινωνικής ενότητας,  του σεβασμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών, χωρίς καμία διαφοροποίηση. Το όνομα για την χώρα είναι δημοκρατία της Συρίας», αναφέρει το σχέδιο του συντάγματος .

Το έγγραφο προβλέπει την αλλαγή των συνόρων της Συρίας μόνο εάν οι υπήκοοι της χώρας στηρίζουν την κίνηση μέσω ενός δημοψηφίσματος.

«Κάθε απώλεια συριακού εδάφους δεν είναι αποδεκτή, η αλλαγή των κρατικών συνόρων μπορεί να επιτραπεί  μόνο μέσα από ένα γενικό  δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή όλων των πολιτών και με βάση την επιθυμία του συριακού λαού».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ