Αρχείο

Ποια Χριστούγεννα-Σε πρώτο πλάνο σε κεντρικές πλατείες σε Γερμανία-Ρωσία-ΗΠΑ και Βρετανία εορτάζεται η Χανουκά

Μαζί με τα Χριστούγεννα που εορτάζουν οι Χριστιανοί, ετοιμάζονται να εορτάσουν και   οι Εβραίοι την  δική τους εορτή της Χανουκά.

Μέχρι εδώ όλα ανεκτά . Το ζήτημα προκύπτει  όμως από την μεγαλειώδη φωταγώγηση των μεγαλυτέρων και πιο σημαντικών πλατειών της Ευρώπης με την εβραϊκή λυχνία,  παραμονή Χριστουγέννων όπως στην φωτογραφία στην πύλη του Βραδεβούργου, στην καρδιά μιας χριστιανικής χώρας .

Η εβραϊκή γιορτή του Χανουκά αρχίζει το βράδυ της 24ης του Δεκεμβρίου και διαρκεί για οκτώ ημέρες, και συνοδεύεται από φωταγώγηση μιας λυχνίας που την συμβολίζει .

Σύμφωνα με ισραηλινό άρθρο, η  οργάνωση Habant-Lubavitch, που ελέγχει όλα τα  εβραϊκά  κέντρα σε όλο τον κόσμο, σχεδιάζει να φωταγωγήσει δημόσια μεγάλες λυχνίες ή μενορά και να διεξάγει δημόσιες εκδηλώσεις για την Χανουκά σε εκατοντάδες πόλεις και κεντρικές πλατείες σε περισσότερες από 90 χώρες.

Μεταξύ αυτών,  τελετές για την εβραϊκή εορτή θα πραγματοποιηθούν  στην πλατεία της Επανάστασης στη Μόσχα, στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, στο Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι και στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, αλλά και σε πολλές περισσότερες  άλλες πρωτεύουσες του κόσμου.

Στις  ΗΠΑ, θα υπάρχουν τεράστιες λυχνίες σε παιχνίδια του  ΝΒΑ και του NHL , συμπεριλαμβανομένου των ομάδων του Μπρούκλιν Νετς, New York Islanders, Ορλάντο Μάτζικ και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Στην πόλη της Νέας Υόρκης, ένα τεράστιο Menorah θα ανάψει το βράδυ κοντά στην Plaza Hotel και την είσοδο του Central Park.

Μπροστά από το Λευκό Οίκο, μια Menorah θα ανάψει το βράδυ της 24η Δεκεμβρίου, αλλά και σε πολιτείες σε όλη την αμερικανική ήπειρο.

Θα υπάρχουν επίσης, φωτιστικές εβραϊκές λυχνίες σε χιονοδρομικά κέντρα,  σε πολυκαταστήματα , σε πλατείες και σε πολλά άλλα μέρη.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν συνάδει αυτή η μεγαλειώδη προβολή της εβραϊκής εορτής που καλά κάνουν και την εορτάζουν οι απανταχού Εβραίοι,  με τον δημόσιο χαρακτήρα της εν μέσω Χριστουγέννων σε χώρες αμιγώς χριστιανικές ;

Για παράδειγμα στο ίδιο το Ισραήλ εκτός από τους Αγίους τόπους , επιτρέπεται στους χριστιανούς να εορτάσουν στις μεγαλύτερες πλατείες της χώρας αυτές τις άγιες ημέρες με τεράστια  Χριστουγεννιάτικα δέντρα  ;

Σε λίγο όπως πηγαίνει το πράγμα,  θα εορτάζουν όλοι οι υπόλοιποι αυτές τις ημέρες εκτός  από τους χριστιανούς, λόγω τρομοκρατίας .

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ