Αρχείο

EKTAKTO: Σοκ στον πλανήτη: H Ρωσία ανακοίνωσε στρατιωτικές βάσεις σε Κούβα-Βιετνάμ - Πυρηνικοί πύραυλοι στοχεύουν πλέον Νέα Υόρκη- Ουάσινγκτον....

Του Βασίλη Καπούλα

"Η Μόσχα θα δημιουργήσει ξανά τις στρατιωτικές βάσεις στην Κούβα και στο Βιετνάμ όπου είχε στο παρελθόν" ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Nikolay Pankov με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει η μεταφορά οπλικών συστημάτων στην Κούβα.

Αυτό σημαίνει ότι ήδη ένα ραντάρ έχει εγκατασταθεί στην Κούβα ενώ θα μεταφερθούν και πυρηνικά συστήματα στοχεύοντας ξανά Σικάγο Ουάσινγκτον Νέα Υόρκη κτλ...μειώνοντας τον χρόνο αντίδρασης των αμυντικών συστημάτων των Αμερικανών...

Ο Β.Πούτιν είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την Αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα σε Ρουμανία κτλ...

Πλέον μιλάμε για επανάληψη της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας όπως σας είχαμε αναφέρει και χτες. Μάλιστα όπως είχαμε γράψει στα άρθρα μας  ΕΚΤΑΚΤΟ: Άσχημες εξελίξεις σε ετοιμότητα τέθηκε το σύστημα αεράμυνας της Μόσχας και Ευθεία απειλή του Β.Πούτιν προς την Λέσχη Bildeberg: Aν θέλετε νέα Κρίση της Κούβας θα την  έχετε" αλλά και στο χτεσινό μας άρθρο στους διαδρόμους του Κρεμλίνου κυκλοφορούσε εδώ και καιρό η φράση αυτή "Κρίση Πυραύλων Κούβας Νο 2".

"Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό" είπε ο Pankov.

"Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αξιολογεί ξανά τις αποφάσεις που έγιναν στο παρελθόν με τις οποίες έκλεισαν αυτές οι βάσεις στις συγκεκριμένες χώρες" πρόσθεσε.

Τις ίδιες δηλώσεις έκανε και ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής διεθνών σχέσεων του ρωσικού Κοινοβουλίου Aleksey Chepa ο οποίος τόνισε ότι:

"Η Ρωσία επαναξιολογεί  τα θέματα της παρουσίας της σε άλλες περιοχές στον κόσμο. Πιστεύω ότι αυτό συμπλέει με τα ρωσικά συμφέροντα στις βάσεις στην Λατινική Αμερική, νοτιοανατολική Ασία και στην Αφρική.

Υπήρχαν σοβιετικές και ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κούβα και στο Βιετνάμ μέχρι το 2002.

Το ρωσικό ναυτικό είχε αναπτυχθεί στο Cam Rahn, στο Βιετνάμ, και η Ρωσία είχε κέντρο ηλεκτρονικών υποκλοπών στη Lourdes, στη Κούβα.

Image result for cuban missile crisis

Image result for κριση κουβας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ