Αρχείο

Διωγμός από την ΝΤΠ: Σφοδρή επίθεση σε παρουσιάστρια ειδήσεων επειδή φορούσε σταυρό - Εικόνες από το μέλλον και στην Ελλάδα; - Δείτε βίντεο και εικόνες


Σφοδρές επιθέσεις έχει εξαπολύσει η ΝΤΠ σε όλο τον κόσμο. Παρουσιάστρια στο ιταλικό κρατικό κανάλι TG1 έκανε το λάθος να φορέσει σταυρό κατά την διάρκεια παρουσίασης των ειδήσεων. 
Έναν απίστευτο διωγμό δέχθηκε δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων επειδή εμφανίστηκε φορώντας ένα σταυρό και ένα ροζάριο γύρω από το λαιμό της σε διάφορες εκπομπές, όπως μετέδωσε η Daily Express.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Μαρίνα Ναλέσο, η οποία εργάζεται και στη κρατική RAI, και στο παρελθόν είχε φορέσει τα σύμβολα του Ιησού και της Παναγίας, είχε δηλώσει ότι το έκανε «για την πίστη της», απαντώντας σε μηνύματα στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.

Τι ξεκίνησαν να υποστηρίζουν οι υποστηρικτές της ΝΤΠ:

Πολλοί την κατηγόρησαν ότι θα έπρεπε να τηρεί τα θρησκευτικά σύμβολα της στις ιδιωτικές της εκδηλώσεις μόνο....
O πιο σφοδρός επικριτής της ήταν ο Silvio Viale, ένας άθεος και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Τορίνο

Έγραψε στο Twitter: «Ακόμα και σήμερα στο TG1 ξεχειλίζει η αλαζονεία μιας παρουσιάστριας που φοράει ένα κομπολόι γύρω από το λαιμό της.»

Ένας άλλος έγραψε:

«Η θρησκεία πρέπει να είναι ιδιωτική πράξη. Αφήστε τα ροζάρια στο σπίτι, μην τα παίρνετε μαζί σας σε ένα δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι. »

Ένας άλλος στο twitter έγραψε:

«Από πότε το TG1 είναι μαζί με το Βατικανό; Προσευχητάρια και μετάλλια παντού.»

Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που υπερασπίστηκαν την δημοσιογράφο για την απόφασή της. Ένας χρήστης του twitter έγραψε: «Την μπούρκα ναι… αλλά ο σταυρός όχι;»

H περίπτωση αυτή μοιάζει με το περιστατικό της Κύπρου που περιγράψαμε στο άρθρο μας Κύπρος: Σφοδρές επιθέσεις εναντίον των παιδιών που πήγαν να προσκυνήσουν λείψανα Αγίων – Η Ορθοδοξία υπό διωγμό σε Ελλάδα-Κύπρο από την ΝΤΠ ενώ ταυτίζεται με τις απόψεις του Φίλη όπως αναφέραμε στο άρθρο μας  Διαλύουνε Πίστη και Πατρίδα! Ν. Φίλης: Αποφασίσαμε συνταγματική αναθεώρηση, θα προχωρήσουμε στο ουδετερόθρησκο κράτος!

 

An Italian presenter has been criticised for wearing a crucifix and rosary beads while reading the newsGynaecologist Silvio Viale, a radical atheist and member of the Democratic Party in Turin referred to Ms Nalesso's 'arrogance' at wearing the religious accessoriesMarina Nalesso, 44, has worn the religious accessories on several occasions during broadcasts on Italy's state-owned channel TG1The Venetian journalist, now based in Rome, often presents the 1.30pm slots.Gynaecologist Silvio Viale, a radical atheist and member of the Democratic Party in Turin referred to Ms Nalesso's 'arrogance' at wearing the religious accessories

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ