Αρχείο

Κόκκινος συναγερμός στην Ελλάδα: Γεμάτα τζιχαντιστές του ISIS είναι τα hot spot που "φύτεψε" ο ΣΥΡΙΖΑ - Έρχεται η Europol για έρευνες - Συναγερμός σε ΕΥΠ, ΕΛ.ΑΣ, Αντιτρομοκρατική


Πολυμελές κλιμάκιο της Europol θα φτάσει στις 20 Αυγούστου στη Ελλάδα προκειμένου μαζί με την ΕΛ. ΑΣ, την αντιτρομοκρατική και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να χτενίσουν τα κέντρα φιλοξενίας για τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής στις 20 του μηνός θα φτάσουν στη χώρα μας πολυάριθμη ομάδα της Europol από εξειδικευμένους στην ισλαμική τρομοκρατία αξιωματικούς ώστε να ερευνήσουν από κοινού με την ΕΛ. ΑΣ το ενδεχόμενο στα κέντρα φιλοξενίας να έχουν μπει και άτομα ύποπτα για εμπλοκή με τον ISIS.

Η δραστηριοποίηση της ομάδας δεν θα γίνει στα hotspots στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά στην ηπειρωτική χώρα στα κέντρα φιλοξενίας με δευτερογενείς ελέγχους.

Όπως είναι φυσικό, το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας αναμένεται να γίνει στη Λέσβο, αφού από εκεί πέρασε ο μεγαλύτερος όγκος μεταναστών.

Εν τω μεταξύ παγκόσμια έρευνα δείχνει ότι το 60% των ανθρώπων πιστεύει πως ισλαμιστές εξτρεμιστές μεταμφιέζονται ως πρόσφυγες.

Η έρευνα της εταιρείας Ipsos MORI που μελέτησε την στάση ενάντια στους πρόσφυγες και την μετανάστευση πραγματοποιήθηκε με δείγμα 16.000 ανθρώπων σε 22 χώρες, ανάμεσα τους τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και την Ρωσία.

Οι συμμετέχοντες σε όλες τις χώρες που πραγματοποιήθηκε η έρευνα εκτιμούν πως η μετανάστευση αυξήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν η μετανάστευση είχε αρνητική επίδραση στη χώρα τους, με μόλις 40% να δηλώσει πεπεισμένο ότι οι πρόσφυγες θα ενσωματωθούν επιτυχώς.

Δείτε στο βίντεο από το αρχείο του Lesvosnews.gr, όταν κάτοικοι της Λέσβου μιλούσαν για την ύπαρξη τζιχαντιστών ανάμεσα στους μετανάστες στη Λέσβο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ