Αρχείο

Επιβεβαίωση του pentapostagma.gr για τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό που απειλεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα

Χθες τα αλβανικά ΜΜΕ έπαιξαν την είδηση της συλλήψεως  αλβανικής σπείρας διακίνησης οπλισμού,  η οποία δεν αναδείχτηκε σε καμία περίπτωση στην ορθή διάσταση τςη , σε σχέσυη με το  τεράστιο πρόβλημα  της αναγεννήσεως του Αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού πλέον και στην Ελλάδα .

Πρόκειται για την είδηση με την  μορφή αστυνομικού δελτίου συμβάντων,  της συλλήψεως δύο «μεταφορέων», του  Αντίλ Μερσινλαρί 42 ετών και του Μπλένταρ Μουτσολάρι 32 ετών, οι οποίοι μετέφεραν βαρύ στρατιωτικού τύπου οπλισμό εντός της Ελλάδος.

Μαζί τους συνελήφθησαν και άλλα 16 άτομα, γεγονός που δύναται να αποσαφηνίσει το " βάθος" αυτής της  στρατιωτικού τύπου δομής  της  παράνομης οργανώσεως τους .

 Η αλβανική αστυνομία κατόπιν εφόδου κατάφερε να εντοπίσει και να κατασχέσει 23 εκτοξευτές αντιαρματικών RPG-7 , χειροβομβίδες, 3 μπαζούκας, 216 αντιαρματικά βλήματα, 1640 σφαίρες, ενώ ενδεχομένως μεγαλύτερος όγκος οπλισμού πιθανόν ξέφυγε ή απλά δεν πρόλαβε να παραδοθεί.    

Μιλάμε για πανάκριβο και περιζήτητο στρατιωτικό οπλισμό , ο οποίος δεν αφορά ούτε ληστείες , ούτε άλλες αξιόποινες πράξεις τους ποινικού δικαίου, αλλά καθαρά και ξάστερα «στρατιωτική δράση», εντός  Ελλάδος.

alb

Σε άρθρο μας από τον Απρίλιο  στο pentapostagma.gr με τίτλο (EKTAKTO: Πολεμική κινητοποίηση των Αλβανών UCKάδων στο Κοσσυφοπέδιο. Έρχεται «φωτιά» στα Βαλκάνια που απειλεί και την Ελλάδα), είχαμε αναφέρει ότι 0ι ένοπλες οργανώσεις του αποκαλούμενου  Αλβανικού Εθνικού Στρατού «ΑΝΑ»,  στην πόλη της   Μιτρόβιτσα, συγκεντρώθηκαν σε μια συνάντηση «ορόσημο» για την περιοχή μας και για την Ελλάδα με σκοπό την πολεμική κινητοποίηση  των μαχητών τους.

Οι Αλβανοί παραστρατιωτικοί κήρυξαν γενικό   πόλεμο για την υπεράσπιση  των εθνικών τους συμφερόντων ( Μεγάλη Αλβανία) , στα οποία συμπεριλαμβάνουν , την Ήπειρο, την Πρέβεζα την Καστοριά και την Κέρκυρα.

Πρόκειται για μια  νέα γενιά  «Ουτσεκάδων» η οποία έκανε την εμφάνισης της πριν μερικούς μήνες στο Κουμάνοβο στην ΠΓΔΜ, σπέρνοντας τον πανικό στην κυβέρνηση στα Σκόπια .  Σημειώνεται ότι έχουν ήδη  σχηματισθεί ταξιαρχίες ολόκληρες από ένοπλους Αλβανούς εξτρεμιστές .

Ο οπλισμός  ο οποίος κατασχέθηκε από την αλβανική αστυνομία και είχε προορισμό την Ελλάδα , ενδεχομένως να τοποθετούνταν σε ειδική κρύπτη κατά την συνήθη αλβανική πρακτική για να χρησιμοποιηθεί όταν παραστεί ανάγκη.

Τέτοια κρύπτη με όπλα ανακαλύφθηκε παλαιότερα  και εντός ελληνικού εδάφους στα σύνορα με την Αλβανία και εμπεριείχε οπλισμό και προκηρύξεις του  UCC ( Απελευθερωτικού στρατού της Τσαμουριάς).

Την ίδια στιγμή μέσα στην ίδια την Αλβανία υπάρχει έξαψη εθνικισμού, υπενθυμίζουμε την λεηλασία του μνημείου του υψώματος 731 , στο οποίο κρίθηκε η νίκη των Ελλήνων κατά των Ιταλών , η αρπαγή ελληνικής περιουσίας στην Βόρειο ΄Ηπειρο, ενώ οι τσάμηδες έχουν προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τ6ην επιστροφή της περιουσίας τους στην Ήπειρο.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο και όλα διενρεγούνται βάσει σχεδίου το οποίο έχει εκπονηθεί εδώ και πολλά χρόνια απο " άλλες δυνάμεις".

Πολλοί  διεθνείς ειδικοί αμυντικοί αναλυτές , εδώ και μεγάλο διάστημα συμφωνούν ότι   ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός είναι έτοιμος να ξεκινήσει ένα πόλεμο που όμοιο του δεν θα έχουμε ξαναδεί στα Βαλκάνια .

Μέσα σε όλα αυτά η Ρωσία παρεμβαίνει πριν δύο μήνες   ανακοινώνοντας προ μηλών ότι «η  «εθνικιστική αλβανική» ρητορική δεν θα συμβάλει  στην διατήρηση του κλίματος σταθερότητας και σχέσεων καλής γειτονίας στα Βαλκάνια».

Τα συμφέροντας της Ρωσίας και των ορθοδόξων χωρών έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με αυτά της Τουρκίας , Αλβανίας , ΕΕ και ΗΠΑ στα Βαλκάνια την αποκαλούμενη και «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...