Αρχείο

Ποιος θέλει "αραβική άνοιξη" στην Ελλάδα; Έλληνες και εισαγόμενοι αναρχικοί δημιουργούν "γενίτσαρους" λέει η Κρατική Ασφάλεια

'Ελληνες αλλά και "εισαγόμενοι" αντιεξουσιαστές και αναρχικοί στρατολογούν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και οργανώνουν τον δικό τους "στρατό" . Το θέμα είναι ποιος επιδιώκει αποσταθεροποίηση στην χώρα μας. Σίγουρα η Τουρκία η οποία έχει αποδείξει πολλές φορές πως χειραγωγεί μειονότητες και μετανάστες.

Μπορεί τους τελευταίους μήνες στις συλλήψεις «μπαχαλάκηδων» να φιγουράρουν και ονόματα Ευρωπαίων αντεξουσιαστών από την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία, όμως στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής τόσο στο Σύνταγμα όσο και στα Εξάρχεια, έκαναν την εμφάνισή τους και συνελήφθησαν αντιεξουσιαστές-λαθρομετανάστες.

Νεαροί δηλαδή από χώρες της Μέσης Ανατολής, που μπαίνουν παράνομα και χωρίς χαρτιά από το Αιγαίο, εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας και προσχώρησαν στους κόλπους των αντιεξουσιαστών.

Οι τέσσερις νεαροί από το Ιράν, ηλικίας γύρω στα 25, που πρωταγωνιστούσαν στα επεισόδια του κέντρου και συνελήφθησαν, θα απελαθούν, όμως για τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας επιβεβαιώνονται όλα αυτά που εξετάζονται τους τελευταίους μήνες για προσηλυτισμό νεαρών, ακόμη και ανήλικων μεταναστών και προσφύγων από αντεξουσιαστικές ομάδες στα «στέκια της αλληλεγγύης» και η μεταμόρφωσή τους σε «μπαχαλάκηδες εισαγωγής».

Ηδη υπάρχει χαρτογράφηση των περίπου δέκα καταλήψεων όπου έχουν βρει καταφύγιο νεαροί και ανήλικοι μετανάστες ηλικίας 15-30 ετών και γαλουχούνται με τα αντεξουσιαστικά ιδανικά για να βγουν στη συνέχεια στα πεδία μαχών του Πολυτεχνείου και του Συντάγματος.

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας εκφράζουν έντονη ανησυχία για το τι μπορεί να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες με όλες αυτές τις ζυμώσεις που γίνονται στα στέκια των αντεξουσιαστών.

Αξιωματικός με άριστη γνώση του θέματος τόνισε ότι πρόκειται για άγνωστο αριθμό μεταναστών χωρίς στοιχεία και χαρτιά, με σκληρά βιώματα, που κανένας δεν ξέρει τι μπορούν να κάνουν και μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν.

Πρώτη φορά που συλλαμβάνονται παράτυποι μετανάστες ήταν πριν από έναν χρόνο μετά από μάχες που έγιναν έξω από την Πρυτανεία. Τα άτομα ήταν από την Αλγερία και το Αφγανιστάν, όμως τότε, όπως λένε οι Αρχές, οι φόβοι ήταν να μην είναι τζιχαντιστές εν υπνώσει και όχι εισαγόμενοι «μπαχαλάκηδες». Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των ερευνών και η τύχη των τεσσάρων συλληφθέντων.

Την ίδια ώρα που βλέπουμε μετανάστες να σπάνε, να καίνε να αλληλομαχαιρώνονται, αλληλέγγυοι αναρχικοί βρίσκονται σε ταύτιση και κοινή πορεία με τους αλλοδαπούς. Οδηγούν στις καταλήψεις και στις συλλογικότητες νεαρούς εγκλωβισμένους στη χώρα μας μετανάστες και δημιουργούν «εισαγόμενους μπαχαλάκηδες».

«Μας ανησυχεί τι θα απογίνουν οι νεαροί, ακόμα και ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στις συλλογικότητες των Εξαρχείων. Δεν ξέρουμε ούτε ποιοι είναι, ούτε τον ακριβή αριθμό τους, ούτε τι ζυμώσεις γίνονται στα υπό κατάληψη κτίρια» λένε μάχιμοι αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με εμπιστευτικές αναφορές της Ασφάλειας, αναρχικοί φιλοξενούν άτομα από 15 μέχρι 30 ετών από τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και άλλες χώρες όπως το Ιράν, το Πακιστάν, η Αλγερία και το Μαρόκο. Ατομα που έχουν βιώσει βάρβαρες και φρικτές καταστάσεις και έφυγαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας την ελπίδα στην Ευρώπη. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ακόμα και παιδιά, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος και τα στοιχεία τους θολά, προσεγγίζονται από αλληλέγγυους αντεξουσιαστές και βρίσκουν καταφύγιο σε συλλογικότητες των Εξαρχείων.

Κανείς δεν ξέρει τι τους λένε, ούτε πόσο τους φανατίζουν, με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να εκφράζουν μεγάλη αγωνία και φόβο για την τύχη τους. «Πολύ φοβούμαστε ότι δημιουργούνται γενίτσαροι, πολλοί από αυτούς ίσως συμμετέχουν στις ενέργειες των αντεξουσιαστών, όμως το κυριότερο είναι ότι κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσουν και εναντίον ποιων θα στραφούν. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά αυτά έχουν μεγαλώσει σε απάνθρωπες συνθήκες, με μια άλλη κουλτούρα» επισημαίνει στέλεχος της Κατεχάκη.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ