Απόψεις

Ριπές ανέμου ”Rafale”

Μετά από αρκετό καιρό δόθηκε η ευκαιρία σε αυτόν τον ταλαίπωρο λαό να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και με υπερηφάνεια να αντικρύσει τα Rafale στον Αττικό ουρανό.
Η υποδοχή ήταν αυτή που αναμενόταν,η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία με ανυπομονεσία περίμενε την άφιξη του νέου οπλικού συστήματος ,ενός υπερόπλου που επιτέλους μετά από μια δεκαετία θα άλλαζε τα ισοζύγια στους αιθέρες.


Μέχρι εδώ όλα καλά. Η περιγραφή μου θα ταίριαζε απόλυτα σε μια τυπική ανταπόκριση ενός συντάκτη εφημερίδας, όμως θα μου επιτρέψετε ακόμη και τώρα να έχω τις ενστάσεις μου,σε μια διατύπωση που φαινομενικά θεωρείται κοινωνικά αποδεκτή.
Συμφωνώ ότι τα Rafale μας δίνουν ένα προβάδισμα, μια υπεροπλία έναντι των γειτόνων μας,ένα προβάδισμα που όμως δεν το χάσαμε στιγμή χάρη στην αυταπάρνηση, την αυτιοθυσία των πιλότων μας και όλων των πληρώματων εδάφους σε κάθε πτέρυγα μάχης στην Ελλάδα.


Όταν στην Ελλάδα υπογράφονταν τα μνημόνια το ένα πίσα από το άλλο, όταν οι “σωτήρες” κονταρομαχούσαν μεταξύ τους σε έναν άκομψο για εκείνους αγώνα άτιμων ιπποτών, εγκλωβισμένοι σε αυτήν την στρογγυλή τραπέζη που τα όρια της δε σου επιτρέπουν να έχεις επαφή με την πραγματικότητα όταν οι “τεχνοκράτες” στο οικονομικό επιτελείο έβρισκαν την λύση περικόβοντας τα πτητικά επιδόματα των πιλότων μας και δεν αναγνώριζαν τις υπερωρίες του προσωππικού εδάφους, εκείνοι έβαλαν πλάτη ,στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, τίμησαν την στολή τους και κράτησαν τον γόητρο της πολεμικής μας αεροπορίας.


Η οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας νιώθει την ανυπομονεσία της προσγείωσης κάθε μέρα, πέραν της άφιξης των Rafale. Η προσμονή της επιστροφής του πιλότου σπίτι του είναι μοναχική και σε τρώει σαν σαράκι. Οι διοικητές στις πτέρυγες μάχης περιμένουν τα παιδιά τους να γυρίσουν από τις αποστολές τις οποίες αν και επικίνδυνες δεν μπορούν να μη τις αναθέσουν καθώς οι πιλότοι έχουν υπογράψει “συμβόλαιο” και η μόνη ρήτρα που τους δεσμεύει να εκτελούν με αυτοθυσία το έργο τους, είναι η αγάπη για την πατρίδα.


Μη λησμονάτε τους Ήρωές μας ,να τους τιμάτε να διδαχθείτε από την αξιοπρέπεια και την ανιδιοτέλεια τους επιτρέψτε στις “ριπές του ανέμου” (Rafale) να ξεσκεπάσουν την σκόνη της απραξίας δεκαετιών και η δίνη να έχει τέτοια δυναμική ικανή να παρασύρει στο πέρασμά της αστοχίες και παραλείψεις ανεύθυνων πολιτικών.
Ο λαός φρόντισε με το υστέρημά του σε εποχές οικονομικής κρίσης να ματώσει ακόμα περισσότερο χωρίς δεύτερη σκέψη να παρέχει στα παιδιά του ότι καλύτερο αναγνωρίζοντας την ηρωική προσφορά τους.


Μόνο η γαλανόλευκη μπορεί να χρωματίζει τις δικές μας ριπές ανέμου , μόνο η γαλανόλευκη στο Αιγαίο θα δίνει φιλιά.
Καλως ήρθατε Rafale στο σπίτι σας , στο πάνθεον των ηρώων, στα χέρια των καλύτερων πιλότων του κόσμου.Τιμή στα χειριστήρια σας να έχετε τα γεράκια μας,θα ανακαλύψετε τα όρια σας. Θα ανακαλύψετε τον Έλληνα μαχητή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ