Απόψεις

Το ρίσκο από τις δράσεις Ερντογάν και οι κίνδυνοι για Κύπρο-Βίντεο

Για το μακροχρόνιο πολιτικό κόστος του Ερντογάν αλλά και τους κινδύνους για την Κύπρο, μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Κουλουμπής.

Σε παρέμβασή του στο ΣΙΓΜΑ ο καθηγητής ανέφερε ότι από την εισβολή στη Συρία ενδεχομένως να δημιουργηθεί ένα πολιτικό κόστος για τον Τούρκο Πρόεδρο.

Το κόστος αυτό μπορεί σύμφωνα με τον καθηγητή να τον οδηγήσει σε πιο ριψοκίνδυνες δράσεις γι’ αυτό Κύπρος και Ελλάδα να είναι προσεκτικοί να μην πέσουν θύματα δευτερογενών σκέψεων Ερντογάν, αν η επιχείρηση του στη Συρία δεν τελειώσει καθαρά.

Ο καθηγητής έκανε αναφορά και στην χρόνια μάχη του κουρδικού στοιχείου για σύσταση ανεξάρτητου κράτους ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα εσωτερικά των ΗΠΑ και των αναταραχών λόγω του Προέδρου Τράμπ.

Κλείνοντας ο κ.Κουλουμπής απαντώντας σε ένα ενδεχόμενο πακετοποίησης θεμάτων με φόντο την εισβολή, που να αφορούν και τον ευρύτερο ελληνισμό είπε ότι τώρα δίνεται μια λαμπρή ευκαιρία για τον ελληνισμό να μείνει έξω απ’ αυτές τις συγκρούσεις.

https://youtu.be/QIWjX969_38

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...