Ένοπλες Συρράξεις

Τελευταία πρoώθηση LNA πριν την εκεχειρία: Κατέλαβε την περιοχή Al-Hesha νότια της Μισράτα - Τελεσίγραφο Χαφτάρ στους Ιταλούς στρατιωτικούς

Πολύ άσχημα είναι τα πράγματα στο εσωτερικό της Τουρκίας για την πρόθεση του Ερντογάν να στείλει Τούρκους στρατιώτες να πολεμήσουν στην Λιβύη, ειδικά μετά τον θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτικών στο αεροδρόμιο της Μισράτα προχθές.

Οι μανάδες στην Τουρκία είναι έξαλλες και αυτό είναι λογικό μιας και μιλάμε για ένα πόλεμο που δεν αφορά την τουρκική ενδοχώρα, αλλά μια άλλη χώρα 1.500 χλμ μακριά, κάτι που φέρνει κοντά το ενδεχόμενο μιας κρίσης τύπου “Βιετνάμ” εφόσον εξακολουθούν να αποστέλλονται Τούρκοι στην Λιβύη και γυρνούν πίσω νεκροί ή τραυματίες.

https://twitter.com/LibyaReview/status/1215635075649409024

https://twitter.com/LibyaReview/status/1215653959106486273

Σε βίντεο στο Twitter μια μάνα στην Τουρκία σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για στρατιωτική αποστολή στην Λιβύη απάντησε: "Γιατί πρέπει να σταλούν τα παιδιά μας στη Λιβύη για να πεθάνουν; Δεν θα έπρεπε πρώτα να πάνε τα παιδιά εκείνων που θέλουν τον πόλεμο εκεί;”.

Έρευνα έδειξε ότι το 65% των Τούρκων δεν επιθυμούν Οθωμανικές αυτοκρατορίες και στρατιωτικές επεμβάσεις στην Λιβύη, την στιγμή που ο Χαφτάρ καταλαμβάνει την μία πόλη μετά την άλλη, τερματίζοντας ωστόσο την προέλασή του στην Τρίπολη μετά από πιέσεις της Μόσχας.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του εξασφάλισαν περισσότερη πρόοδο στο έδαφος καταλαμβάνοντας την πόλη Al-Hesha, νότια της Μισράτα, προσθέτοντας ότι προκάλεσαν επίσης μεγάλες απώλειες στις πολιτοφυλακές του Σάραζ.

Το κέντρο μέσων ενημέρωσης του LNA εξέδωσε επίσης μια σύντομη ανακοίνωση που ανήγγειλε την πρόοδο των δυνάμεων του, αναφέροντας επίσης την ανακοίνωση του πολεμικού ναυτικού του LNA, η οποία δηλώνει ότι τα λιμάνια της Μισράτα και της αλ-Χομς, αποτελούν περιοχές στρατιωτικών επιχειρήσεων, κάτι που αποκλείει πλέον την προσέγγιση εμπορικών πλοίων με τουρκικά όπλα.

Το ναυτικό του Χαφτάρ κάλεσε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να απέχουν από την αποστολή των εμπορικών τους πλοίων σε αυτούς τους λιμένες.

Ζήτημα με την παρουσία 400 Ιταλών στρατιωτών στη Μισράτα

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte στη Ρώμη, ο στρατηγός Χαφτάρ απαίτησε από την Ιταλία να τερματίσει τη στρατιωτική παρουσία της στη Μισράτα, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού νοσοκομείου που ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Asharq Al-Awsat.

Ο LNA ανέφερε ότι υπάρχουν 400 Ιταλοί στρατιώτες στην αεροπορική βάση της Μισράτα και αυτό αποτελεί ζήτημα, ειδικά μετά την δήλωση του Ιταλού ΥΠΕΞ Λουίτζι Ντι Μάιο ότι δεν υπέγραψε την τελική δήλωση της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της  Κύπρου και της Ελλάδος στο Κάιρο την περασμένη Τετάρτη, γιατί «δεν υπάρχει ισορροπία», ανάμεσα στην κυβέρνησης της Εθνικής ενότητας της Τρίπολης  και της Τουρκίας.

Ο Ντι Μάιο υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera" ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι σημαντικός σύμμαχος της χώρας του.

Ο Χάφταρ απέρριψε τυχόν κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία και επιβεβαίωσε σε δήλωση του, ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του θα συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων, ωστόσο όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα νωρίτερα, ο Λίβυος στρατάρχης άλλαξε τη στάση του αποδεχόμενο την εκεχειρία στην Τρίπολη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...