ΗΠΑ

Για ακραία καιρικά φαινόμενα ετοιμάζονται οι ΗΠΑ - Άνεμοι με ταχύτητα τυφώνα

Χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του μπέιζμπολ, άνεμοι με ταχύτητα τυφώνα και ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να πλήξουν μεγάλες περιοχές των Νότιων Πεδιάδων των ΗΠΑ αργά το βράδυ της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Οι αρχές στο Τέξας, στην Οκλαχόμα, στο Άρκανσο και στη Λουιζιάνα έχουν σημάνει συναγερμό και καλούν τους κατοίκους να προφυλαχθούν αλλά και να δέσουν γερά τυχόν αντικείμενα στις αυλές τους ώστε να μην μετατραπούν σε «ιπτάμενα βλήματα».

Το ίδιο σύστημα θα προκαλέσει σφοδρή χιονόπτωση και χιονόνερο σε άλλες περιοχές, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μπομπ Όραβετς, έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα σε μια έκταση από τις Κεντρικές Πεδιάδες μέχρι τις Μεγάλες Λίμνες. Αργά το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή η κακοκαιρία θα επεκταθεί στη Νέα Αγγλία (Μέιν, Βερμόντ, Μασαχουσέτη…) και τη βόρεια Νέα Υόρκη.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις υπηρεσίες της Πολιτείας ώστε να ανταποκριθούν το συντομότερο δυνατόν αν παραστεί ανάγκη. Στο Ιλινόι, η Υπηρεσία Μεταφορών προειδοποίησε τους κατοίκους να περιμένουν «καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες, χιονόνερο και χιόνι» που θα επηρεάσουν τις μετακινήσεις όλο το Σαββατοκύριακο σε όλη την Πολιτεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ