Κόσμος

EKTAKTO - Απειλές Τσαβούσογλου: «Δε θέλουμε πόλεμο, αλλά αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα»

Σε απίστευτες δηλώσεις προχώρησε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος άφησε υπόνοιες για σύγκρουση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, στέλνοντας έμμεσο τελεσίγραφο στην Ελλάδα. 

Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να είναι”, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε ερώτηση στο τέλος της ομιλίας του στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη, εάν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε: “Εμείς είμαστε εγγυήτρια δυναμη της ‘τδβκ’ (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος). Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Η Ε/κ πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία”.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Τουρκία προτείνει να μην γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί.

Εμείς αυτό το προωθήσαμε στους Ε/Κ, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι”, ανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...