Ελληνοτουρκικά

«Ώρα μηδέν» σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο: Αύξηση αμυντικών δαπανών ζητούν οι στρατηγοί - Νέα NAVTEX των Τούρκων «εξαφανίζει» το Καστελόριζο

Την ώρα που οι στιγμές είναι κρίσιμες σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, η Αθήνα θα πρέπει άμεσα να βιαστεί, ούτως ώστε να αγοράσει νέα εξοπλιστικά για τις ΕΔ.

Η Άγκυρα έχει στόχο να προκαλέσει ένταση για να επιτύχει τους στόχους της.

Μάλιστα πριν λίγο, είχαμε μία ακόμη NAVTEX από την Τουρκία, η οποία καλύπτει το Καστελόριζο και βρίσκεται ακριβώς στο “θαλάσσιο διάδρομο” που “εφευρέθηκε” από την Άγκυρα για να φθάσει η ΑΟΖ της μέχρι τη Λιβύη.

Η NAVTEX αφορά σε άσκηση με πραγματικά πυρά . Άσκηση η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη NAVTEX.

Όλα αυτά έχουν ενεργοποιήσει και τους Στρατηγούς. Σύμφωνα με τη Real News, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  και οι Στρατιωτικοί, κάνουν λόγο για ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός και να αυξηθεί το έμψυχο δυναμικό.

Στόχος του υπουργείου είναι κάποιες γρήγορες διορθώσεις, προκειμένου η χώρα μας να πλησιάσει τα επίπεδα της Τουρκίας στις αμυντικές δαπάνες.

Επί Ερντογάν, η Τουρκία έχει αυξήσει κατά 24% τις αμυντικές δαπάνες, ενώ το 2018 η Ελλάδα ξόδεψε μόλις 5,2 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,4% του ΑΕΠ.

Μάλιστα η Τουρκία έχει πετύχει μεγάλα ποσοστά σε εξαγωγές όπλων. Στην Τουρκία η βιομηχανία όπλων τα πήγε καλά, με δύο εταιρίες να συμπεριλαμβάνονται στην κορυφαία εκατοντάδα της παγκόσμιας κατάταξης και τον τζίρο να καταγράφει άνοδο κατά 22% μέσα σε έναν χρόνο στα 2,8 δισεκ. δολάρια! 

Είναι καιρός λοιπόν, πέραν από τις αγορές νέων συσυτημάτων, να γίνει και ένα ξεκίνημα στην ανάσταση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ