Εκκλησία

Χριστούγεννα με οργή στους Αγίους Τόπους! Τι τρέχει με τους Παλαιστίνιους και την εκκλησιαστική περιουσία; Ρ/καθολικοί αρπάζουν τις περιουσίες Ελληνορθοδόξων;

Η χριστιανική ελληνορθόδοξη κοινότητα στη Βηθλεέμ βρίσκεται σε αναταραχή τις τελευταίες ημέρες μετά την πρόθεση της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ) να απαλλοτριώσει τα εδάφη της Εκκλησίας της Γεννήσεως που ανήκουν στην Εκκλησία.

Πριν από μερικές ημέρες, 11 θεσμικά όργανα που συνδέονται με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία δημοσίευσαν μια δήλωση διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της Παλαιστινιακής Αρχής να αναλάβει τον έλεγχο της πλατείας μπροστά από την Εκκλησία της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.

Η διακήρυξη, η οποία ξεκίνησε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ, διαμαρτύρεται για τη βλάβη της χριστιανικής παρουσίας στη Βηθλεέμ, την απώλεια των δικαιωμάτων τους, τη βλάβη των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας και την παραβίαση του δικαιώματός τους να φωτίζουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην πλατεία.

Στη διαδήλωση συμμετείχε επίσης ο Michelle Freij, ο γιος του πρώην δημάρχου της Βηθλεέμ, Elias Freij.

Οι ηγέτες της Ελληνορθόδοξης κοινότητας κατηγόρησαν την Παλαιστινιακή Αρχή ότι εργάστηκε τα τελευταία χρόνια για να βάλει στο χέρι της στην περιοχή κοντά στην Εκκλησία της Γεννήσεως, ιδιοκτησία της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να την μεταφέρει στον δήμο της Βηθλεέμ και στο γραφείο της τοπικής κυβέρνησης .

Η διαδήλωση διαδόθηκε μέσω δικτύων κοινωνικών ενημέρωσης, προτρέποντας το Δημοτικό Συμβούλιο της Βηθλεέμ να ανακοινώσει ότι δεν σκοπεύει να βλάψει τους διάφορους τομείς και πως θα διατηρήσει το status quo στην πόλη.

Ένας αξιωματούχος της εκκλησίας δήλωσε ότι για τρία χρόνια ένας από τους ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας, Ιμπραήμ Φάλτας, συνεργάζεται με τον Δήμαρχο της Βηθλεέμ Αντόνιο Σάλμαν, για να πάρει τις εκτάσεις της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι δυο θεωρούνται στη Βηθλεέμ ως συνεργάτες της Παλαιστινιακής Αρχής και κοντά στη Φατάχ.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ενώ η Π.Α. ανακοίνωσε πρόσφατα μέσω του δήμου ότι δεν προτίθεται να κάνει διακρίσεις σε καμία από τις κοινότητες ή να καταλάβει τη γη, οι ηγέτες της ΕλληνικΟρθοδόξου Εκκλησίας γνωρίζουν τις προσπάθειες της αρχής να αποκτήσει τον έλεγχο της περιουσίας τους.

Μιλώντας off the record , οι πηγές που εμπλέκονται στην υπόθεση ανέφεραν ότι ένας από τους ηγέτες της ΕλληνΟρθόδοξης Εκκλησίας θεωρείται ύποπτος από την Παλαιστινιακή Αρχή για το παζάρεμα της γης με τους Εβραίους και ως εκ τούτου η Παλαιστινιακή Αρχή εργάζεται για να εξουδετερώσει τις ενέργειές του παίρνοντας εκείνη τη γη. Η ένταση βρίσκεται ανάμεσα στον Salman και τoν αναπληρωτή του Hanna Hananya, που υποστηρίζει τις αξιώσεις της ΕλληνιΟρθόδοξης Εκκλησίας.

Ένας αξιωματούχος της Βηθλεέμ δήλωσε ότι από τη στιγμή που η Παλαιστινιακή Αρχή έφτασε στην πόλη το 1994, ο αριθμός των Χριστιανών στην πόλη έχει μειωθεί σημαντικά και σήμερα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 22% των κατοίκων της.

Ανέφερε επίσης ότι οι χριστουγεννιάτικες τελετές στρέφονται σταδιακά από ένα θρησκευτικό χριστιανικό γεγονός σε ένα εθνικό γεγονός που χρηματοδοτείται από την Παλαιστιανική Αρχή, παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει ενεργήσει για να στερήσει τους χριστιανούς από τις περιουσίες τους.

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται περαιτέρω εντάσεις μεταξύ των Ελληνορθόδοξων Χριστιανών, αφού ο Δήμος Αλ-Αζαρίας κοντά στη Βηθλεέμ εξέδωσε διαγωνισμό για τη λειτουργία του Τάφου του Λαζάρου. Οι Χριστιανοί είναι θυμωμένοι επειδή λένε ότι η γη δεν ανήκει στον Δήμο και επομένως δεν έχει την εξουσία να εκδίδει προσφορές για τη λειτουργία του τουριστικού χώρου.

Ένας κάτοικος της Βηθλεέμ δήλωσε στην TPS ότι οι τουρίστες που επισκέφθηκαν πρόσφατα τον τάφο του Λαζάρου κατέθεσαν ότι πολλοί νέοι και κακοποιά στοιχεία ζητούν πληρωμή.

Επίσης, πριν από αρκετούς μήνες σημειώθηκε ένα βίαιο επεισόδιο στο χριστιανικό χωριό Jifna, κοντά στη Ramallah, όταν οι ακτιβιστές της Fatah, που λειτουργούσαν κάτω από ανώτερο αξιωματούχο κοντά στον επικεφαλής του PA Mahmoud Abbas, "κατέλαβαν" το χωριό και διέταξαν τους Χριστιανούς να πληρώσουν τον φόρο Jizyah για " να απολαύσουν την προστασία της ΡΑ ».

Το Jizyah είναι ένας ετήσιος κατά κεφαλήν φόρος επιβαλλόμενος από τον ισλαμικό νόμο για τα μη μουσουλμανικά άτομα που κατοικούν σε μουσουλμανικές εκτάσεις. Ο φόρος είναι ένα τέλος για την προστασία που παρέχεται από τον μουσουλμανικό κυβερνήτη σε μη μουσουλμάνους, για την άδεια να ασκήσει μια μη μουσουλμανική θρησκεία με κάποια κοινοτική αυτονομία σε ένα μουσουλμανικό κράτος και ως απόδειξη της υποταγής των μη μουσουλμάνων προς το μουσουλμανικό κράτος και τους νόμους της.

https://www.youtube.com/watch?v=nibxnVoxc74&feature=emb_title

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ